Clickmed
programare rapida la medic

Zaharul afecteaza memoria si produce inflamatii ale creierului

Actualizat la data de: 13 Octombrie 2014
Zaharul afecteaza memoria si produce inflamatii ale creierului

Consumul abuziv de zahar este responsabil pentru multe afectiuni si probleme, obezitatea, diabetul si bolile cardiovasculare fiind unele dintre cele mai frecvente si grave.

Un studiu publicat de cercetatori americani in revista "Hippocampus" a descoperit ca excesul de zahar este responsabil si pentru problemele de memorie sau pentru inflamarea anumitor portiuni ale creierului.

Studiul intreprins de americanii de la USC Dornsife College, California, a fost efectuat pe mai multi sobolani de laborator - tineri si batrani - , carora le-au fost administrate doze crescute de zahar.

Cobaii au fost apoi supusi unor teste de scanare a creierului, pentru urmarirea modificarilor aparute in urma dietei agresive cu zahar.

Specialistii au descoperit probleme de memorie si inflamatii ale creierului la cobaii tineri, care intrasera deja si in faza de prediabet.

Surprinzator a fost faptul ca sobolanii maturi nu au manifestat astfel de reactii in urma consumului excesiv de zahar, ceea ce i-a determinat pe savanti sa concluzioneze ca vulnerabilitatea creierului la zahar apare in special in etapele de maxima dezvoltare, asa cum sunt copilaria si adolescenta.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate