Clickmed
programare rapida la medic

Sportul scade riscul de deces sau recidiva in cazul cancerului de san

Actualizat la data de: 12 Februarie 2014
Sportul scade riscul de deces sau recidiva in cazul cancerului de san

O cursa usoara de alergare, de numai 1.5 kilometri, zilnic, scade cu pana la 40% riscul de deces al persoanelor care se confrunta cu cancer de san, potrivit unui studiu recent, publicat in Journal of Cancer.

Alergarea usoara pare sa aiba un efect uimitor asupra riscului de recidiva sau deces in cazul femeilor care supravietuiesc cancerului de san.

Potrivit specialistilor, orice forma de miscare este benefica in acest scop, chiar si mersul pe jos, insa acestia subliniaza faptul ca activitatea fizica de intensitate moderata este mai benefica in vederea recuperarii dupa acest tip de cancer.

Potrivit unui studiu intreprins la Lawrence Berkeley National Laboratory, cursele de alergare usoara, care insumeaza in jur de 2 ore si jumatate pe saptamana scad riscul de deces cu 25% in cazul diagnosticului cu cancer mamar. Cu cat timpul dedicat acestei forme de activitate fizica creste, cu atat se mareste si rata de supravietuire a pacientilor.

Mersul pe jos, alergarile si sportul, in general, sunt considerate importante nu doar in scop terapeutic contra cancerului de san, ci si profilactic, reusind, alaturi de un stil de viata sanatos, sa reduca substantial sansele de dezvoltare a tumorilor mamare.


Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate