Clickmed
programare rapida la medic

Sfaturi privind initierea programelor de exercitii fizice

Actualizat la data de: 05 Iulie 2018

Cresterea gradata a efortului fizic

Sus
Sfaturi privind initierea programelor de exercitii fizice

Initierea unui program corespunzator de exercitii fizice este destul de greu de realizat, mai ales in randul persoanelor care nu sunt obisnuite cu miscarea. Efortul fizic trebuie sa fie constant si sa creasca gradat ca intensitate.

De exemplu:
- se recomanda urcarea treptelor in locul utilizarii ascensorului;
- mersul este preferat in locul deplasarii cu masina - lucru extrem de important mai ales in randul persoanelor care lucreaza la birou sau sunt sedentare;
- este recomandat ca mesele, in special masa de pranz, sa fie urmate de 15-20 de minute de miscare; o plimbare in aer liber este ideala, insa nu este intotdeauna accesibila; somnul dupa masa favorizeaza cresterea in greutate, incetineste digestia si poate chiar favorita aparitia anumitor afectiuni digestive precum boala de reflux gastro-esofagian, gastrita;
- evitarea sedentarismului, mai ales la sfarsitul saptamanii, cand timpul in timpul liber se pot desfasura anumite activitati fizice (gradinarit, joggingul, plimbarile, innotul etc.); privitul televizorului poate fi inlocuit cu o plimbare in aer curat si care, pe langa intretinerea tonusului muscular, este de asemenea si extrem de relaxant.

Cuprins articol

  1. Cresterea gradata a efortului fizic
  2. Stabilirea obiectivelor
  3. Citeste pe aceeasi tema

Stabilirea obiectivelor

Sus

Mentinerea unui program regulat de exercitii fizice poate fi destul de greu de realizat, daca lipseste perseverenta si motivatia personala. De aceea, este recomandata stabilirea unor tinte care sa ajute la mentinerea unui astfel de program:
- stabilirea unui program scris de exercitii fizice, realist, care sa poata fi usor de respectat de fiecare persoana in parte;
- motivarea personala si respectarea orarului sunt extrem de importante in reusita finalizarii si mentinerii unui program anterior stabilit;
- reevaluarea programului la fiecare sfarsit de saptamana.
Specialistii in domeniu sustin faptul ca stabilirea unor obiective sunt esentiale in reusita realizarii unui program corect de exercitii fizice.

De retinut!

In momentele de cumpana, cand exista tentatia renuntarii sau schimbarii programului prestabilit, trebuie sa se reaminteasca eforturile depuse pana in acel moment. Un program corect, dar nefinalizat este ineficient si nu are efectele scontate.


Medici specialisti Sanatate sport

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate