Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Rodiile ar putea fi folosite pentru oprirea evolutiei Alzheimerului

Actualizat la data de: 01 Septembrie 2014
Rodiile ar putea fi folosite pentru oprirea evolutiei Alzheimerului

Maladia Alzheimer ar putea fi stopata din evolutie cu ajutorul unui ingredient din rodii. Acesta previne inflamarea care duce la distrugerea celulelor creierului si instalarea dementei, sustin cercetatorii britanici de la Universitatea Huddersfield.

Compusul din rodii care ar putea ajuta la incetinirea evolutiei maladiei Alzheimer se numeste punicalagin si se regaseste in coaja fructului, nu in pulpa acestuia.

Substanta este de fapt o forma de polifenol care inhiba inflamatiile din celulele specializate din creier asociate dementei. Inflamatia este procesul care distruge celulele cerebrale si deterioreaza starea pacientilor diagnosticati cu dementa.

In prezent, nu exista tratament pentru vindecarea Alzheimerului. Pe baza rezultatelor bune obtinute in urma testarii pe soareci, cercetatorii incearca sa fabrice un medicament cu administrare orala pe baza acestui compus.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate