Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Un ginecolog britanic a daramat mitul "Coca Cola - mijloc contraceptiv"

Publicat la data de: 19 Decembrie 2008

Mitul din anii '50 potrivit caruia Coca Cola este eficienta ca mijloc contraceptiv, a fost daramat de un medic ginecolog britanic, intr-un articol publicat in British Medical Journal, informeaza AFP.

Spalaturile vaginale cu Coca Cola se practicau in anii '50, cand metodele contraceptive nu erau accesibile. Zvonurile din acele vremuri promovau actiunea spermicida a bauturii racoritoare, sustinand ca acidul distruge spermatozoizii si ca sticla de Coca Cola bine agitata permite o "aplicare usoara".

Dr. Deborah Anderson, de la Universitatea din Boston, explica in articolul sau de ce Coca Cola nu este un mijloc contraceptiv potrivit - bautura are un efect spermicid foarte slab, deoarece viteza spermatozoizilor le permite sa scape de efectul acidului din Cola. De asemenea, bautura racoritoare nu este recomandata, putand afecta mucoasa vaginala si chiar facilita transmiterea de boli.

Mitul legat de actiunea contraceptiva a Coca Cola i-a pus in dificultate si pe organizatorii premiilor "anti-Nobel", acordate in luna octombrie la Universitatea Harvard. Acestia s-au confruntat cu o problema atunci cand au avut de ales, la categoria premiilor insolite pentru chimie, intre doua studii contradictorii - unul american, care demonstra actiunea spermicida a bauturilor Coca Cola si Pepsi Cola, iar al doilea care demonstra exact contrariul.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate