Coronavirus Update

Pilula contraceptiva: care sunt beneficiile contraceptiei de ultima generatie?

Actualizat la data de: 12 Noiembrie 2018

Generalitati

Sus
Pilula contraceptiva: care sunt beneficiile contraceptiei de ultima generatie?

Una dintre cele mai comune metode contraceptive va ramane administrarea pilulelor.

Cu toate acestea, ca urmare a efectelor adverse si lipsei vizitelor la medicul ginecolog, majoritatea femeilor tind sa intrerupa administrarea dupa prima experienta.

Odata cu inceperea vietii sexuale, este important de stiut care sunt riscurile ce pot aparea acestea includ bolile cu transmitere sexuala precum si sarcinile nedorite.

Cuprins articol

  1. Generalitati
  2. Efectele contraceptivelor
  3. Citeste pe aceeasi tema

Efectele contraceptivelor

Sus

Incurajarea utilizarii metodelor contraceptive este vitala in societatea actuala atat pentru educatie, cat si pentru evitarea posibilelor riscuri.

De-a lungul timpului, pilula a inregistrat mai multe schimbari pentru a diminua riscurile reactiilor adverse si pentru a imbunatati starea de confort a femeilor. In plus, drept beneficiu, utilizarea pilulelor anticonceptionale diminueaza riscul aparitiei cancerului ovarian si a cancerului endometrial.

O metaanaliza realizata in cadrul Universitatii Harvard, aduce la cunostinta faptul ca administrarea pilulelor contraceptive reduce riscul de aparitie al cancerului endometrial cu pana la 12% in primul an si 50% dupa aproximativ 5 ani.

Din punct de vedere al riscului de cancer ovarian, rezultatele au fost chiar mai satisfacatoare, observandu-se o scadere de pana la 50% inca din primul an de utilizare a pilulelor contraceptive, conform ACS (American Cancer Society).

Pilulele contraceptive s-au dovedit a fi utile, de asemenea, si in tratamentul sindromului ovarelor polichistice. Acesta apare ca urmare a dezechilibrelor hormonale suferite de femei, cauzand o serie de efecte adverse precum obezitate, menstruatie neregulata, pilozitate faciala crescuta, chisturi ovariene sau probleme de infertilitate.

Combinatia de hormoni din pilulele contraceptive ajuta la stabilirea echilibrului hormonal, reducandu-se semnificativ toate efectele adverse mentionate anterior.

Un alt beneficiu al utilizarii pilulelor contraceptive consta in ajutorul pe care il ofera in combaterea anemiei. Ca urmare a pierderii unor cantitati semnificative de sange in timpul perioadelor menstruale, nivelul fierului din organism poate scadea, intervenind cel mai adesea anemia.

Pilula contraceptiva ajuta la reglarea menstruatiei atat din punct de vedere al duratei cat si din punct de vedere al cantitatii de sange pierdute, spun brosurile Mayo Clinic.


Medici specialisti Ginecologie

  • Dr. Sorin Esanu - Institutul pentru ocrotirea mamei si copilului ALFRED D. RUSESCU - departament de obstetrica-ginecologie (maternitatea POLIZU)
  • Dr. Bradut Adrian Ionascu - Institutul pentru ocrotirea mamei si copilului ALFRED D. RUSESCU - departament de obstetrica-ginecologie (maternitatea POLIZU)
  • Dr. Carmen Radulescu - Institutul pentru ocrotirea mamei si copilului ALFRED D. RUSESCU - departament de obstetrica-ginecologie (maternitatea POLIZU)
  • Dr. Lucian Sorin Puia - Spitalul clinic de obstetrica-ginecologie prof. dr. PANAIT SARBU (GIULESTI)
  • Dr. Gheorghe Berbecar - Ministerul Administratiei si Internelor - Spitalul de urgenta prof. dr. DIMITRIE GEROTA

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Inchide recomandarile
Vezi recomandarile noastre
Clinici, Medici si Servicii specializate
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Clinici recomandate
Medici recomandati
Servicii specializate