Clickmed
programare rapida la medic

O noua metoda contraceptiva: pilula zilnica

Publicat la data de: 18 Decembrie 2006

Pilulele contraceptive, prescrise de medic si luate in doze corespunzatoare, zilnic, timp de un an, reprezinta o metoda anticonceptionala eficienta si fara reactii adverse care stopeaza aparitia menstruatiei, sustine un studiu publicat in revista Contraception aparuta luna aceasta.

Acestea sunt concluziile unui studiu condus de medicul ginecolog David F. Archer si realizat in Virginia, Statele Unite.

Cercetarile s-au realizat pe un esantion de 2.134 de femei cu varste cuprinse intre 18 si 49 de ani care au luat timp de 12 luni, fara intrerupere, un estroprogestativ, Lybrel.
Dupa 12 luni, numarul zilelor cat a tinut menstruatia s-a diminuat in mod progresiv.
Absenta totala a menstruatiei a fost raportatat de 79% dintre femeile participante la studiu si 58,7% au declarat ca nu au mai avut ciclu menstrual in timpul acestui tratament.

Lipsa menstruatiei datorata contraceptivelor de acest gen se dovedeste a fi un tratament eficient pentru multe probleme de sanatate ale aparatului reproducator feminin, si, totodata, reduce simptomele sindromului premenstrual.
Pentru multe dintre femeile participante la studiu, lipsa menstruatiei pe o perioada asa de mare a fost considerata drept o ameliorare importanta a calitatii vietii.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate