Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Gelul care inlocuieste pilula contraceptiva

Actualizat la data de: 03 Noiembrie 2010
Gelul care inlocuieste pilula contraceptiva

Cercetatorii de la American Society for Reproductive Medicine au declarat ca aplicarea unui gel contraceptiv special pe mani, brate, picioare sau abdomen poate preveni o sarcina nedorita. Gelul in cauza functioneaza dupa aceleasi principii ca si pilula traditionala combinata fara a avea, insa, efectele secundare nedorite ale acesteia - cresterea in greutate, stare de rau si scaderea libidoului.

Studiile clinice au demonstrat ca prin utililzarea zilnica a gelului contraceptiv, organismul primeste prin piele, doze de estrogen si progesteron care impiedica ovulatia lunara. Modul de actiune este similar cu cel al plasturilor contraceptivi care elibereaza hormoni; totusi, plasturele are dezavantajul ca este vizibil si in plus, exista riscul ca acesta sa se dezlipeasca.

Ruth Merkatz, director de dezvoltare a sanatatii reproductive la Centrul de cercetare non-profit al Popular Council, a furnizat acest gel la 18 femei care l-au folosit timp de 7 luni. In timpul studiilor, nicio participanta la studiu nu a ramas insarcinata si nici nu au manifestat efecte secundare. Un alt avantaj al gelului contraceptiv este constituit de faptul ca acesta poate fi folosit si in timpul alaptatului, spre deosebire de pilulele contraceptive al carora continut hormonal ajunge in compozitia laptelui matern.

Merkatz a mai subliniat un avantaj al utilizarii gelului contraceptiv si anume, utilizarea zilnica in doze foarte mici. Acesta este un motiv solid pentru ca femeile sa opteze pentru aceasta metoda contraceptiva.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate