Clickmed
programare rapida la medic

Substantele chimice din soia combat simptomele ce apar la menopauza

Publicat la data de: 13 Aprilie 2009

Potrivit unui studiu de laborator, produsele chimice din soia reduc simptomele care apar la menopauza. Cercetatorii au descoperit ca suplimentarea dietei cu aglicon isoflavon din soia (SAI) – o grupa de substante chimice descoperita in soia – scade nivelul colesterolului din organism, stimuleaza capacitatea anti-oxidativa a ficatului si previne degenerarea epiteliului vaginal.

La aceste concluzii au ajus cercetatorii in urma unui studiu de laborator realizat pe femele soareci, carora le-au fost extirpate ovarele.

„Aceste animale ovariectomizate sunt un bun model pentru studiile despre menopauza deoarece piederea estrogenului din ovare imita reducerea naturala a nivelului de estrogen in cazul femeilor aflate la menopauza”, precizeaza autorul studiului Robin Chiou, de la Universitatea Nationala Chiayi, Taiwan. „SAI scade efectele estrogenului, prevenind simptomele care apar la menopauza”.

Totodata, cercetatorii din Taiwan sustin ca au gasit in soia si o metode de prevenire a afectiunilor coronariene. Ba mai mult, acestia cred ca suplimentele din soia constituie o terapie alternativa pentru tratamentul hormonal recomandat in cazul cancerului mamar sau uterin.


Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate