Coronavirus Update

Cum sa iti protejezi copilul impotriva paduchilor de cap

Actualizat la data de: 15 Septembrie 2016
Cum sa iti protejezi copilul impotriva paduchilor de cap

Inceputul anului scolar ar trebui sa fie un prilej de bucurie pentru cei mici; se reintorc alaturi de colegi si incep o noua etapa a dezvoltarii lor.

Dezvoltarea emotionala a copilului depinde de o serie de factori precum: mediul in care traieste, stima de sine si increderea in fortele proprii.

Dar ce ne facem atunci cand, dupa o zi de scoala, micutul nostru ajunge acasa si descoperim ca are pe cap corpi straini pe care nu ii recunoastem? Mai rau, ce facem daca acesta ne spune ca are mancarimi si ca nu stie cum sa le opreasca?

Pediculoza sau paduchii de cap sunt o afectiune comuna la inceputul anului scolar. Paduchii de cap pot fi mici creaturi incapatanate, care se raspandesc prin contactul direct cu parul altor persoane sau prin folosirea in comun a unor obiecte zilnice: haine, paturi sau obiecte ce se poarta in cap.

Din pacate, exista foarte multe mituri si tratamente „traditionale”, care pot afecta dezvoltarea copilului tau.

Paduchii de cap:
- prefera cele mai calde locuri de pe capul uman, de exemplu, in spatele urechilor sau la baza gatului;
- nu sunt influentati de igiena si nu fac discriminari intre parul scurt sau lung si cel curat sau murdar;
- se hranesc din scalp pana la de patru ori pe zi;
- nu transporta boli, dar zgarieturile pot rupe pielea, favorizand infectiile;
- pot supravietui atunci cand spalati parul, prinzandu-se strans de firul de par si inchizandu-si orificiile prin care respira aflate pe partile laterale ale corpului.

Asadar, ce faci in cazul in care exista o infestare cu paduchi la scoala in care invata copilul tau, sau cineva din familia ta are mancarimi sau corpi straini pe cap?

In primul rand, foloseste numai produse testate clinic, pe care le gasesti in farmacii. Nu folosi alternativele traditionale sau sfaturile pe care le primesti din alte medii, in afara mediului farmaceutic/medical.

Remediile traditionale (gazul), pot afecta dezvoltarea copilului tau, nu sunt testate clinic si nu exista o garantie a succesului. Taiatul parului nu garanteaza nici el ca vei scapa de paduchi, iar copilul poate fi afectat emotional, mai ales daca este vorba de parul lung.

Iti recomandam sa folosesti gama Paranix , liderul european in combaterea paduchilor de cap. Produsele sunt testate clinic si ofera eficienta 100%. Gama cuprinde atat produse pentru preventie, cat si tratament.

Paranix a lansat recent Gelul pentru Detectarea Paduchilor de Cap, care coloreaza toate ouale paduchilor de cap in 2 minute. In cazul in care crezi ca un membru al familiei are paduchi de cap, poti folosi Gelul de Detectare pentru a confirma/infirma prezenta paduchilor.

Spray-ul Paranix pentru Preventie protejeaza pana la 24 de ore impotriva insfestarii cu paduchii de cap, iar Paranix Sampon si Spray pentru Tratament omoara 100% paduchii de cap si ouale acestora.

Pentru mai multe detalii cu privire la paduchii de cap si tratamentele demonstrate clinic impotriva acestora, poti vizita site-ul www.paranix.ro.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter