Clickmed
programare rapida la medic

Circumcizia ar putea fi un vaccin impotriva HIV

Publicat la data de: 24 Iulie 2007

circumcizie,vaccin,VIH,SIDA,infectie,tratamentCercetatorii epidemiologi de la universitatea Illinois din Chicago sustin ca circumcizia este precum un vaccin: nu este perfecta dar suficient de eficienta pentru a preveni 60% din infectarile cu virusul HIV la barbatii adulti heterosexuali. De asemenea cercetatorii recomanda ca procedura de circumcizie ar trebui sa se realizeze cat mai repede in regiunile in care s-au inregistrat multe cazuri de infectare cu HIV, dar trebuie sa fie promovata ca facand parte din programul de prevenire a infectarii cu HIV nu ca procedura individuala.

Particularitatea procedurii de circumcizie este ca reprezinta un "tratament in doza unica".

Apoximativ 665 de milioane de barbati, procentul a 30% din populatia de gen masculin din lume, sunt circumcisi, procedura mai mult practicata din motive religioase decat medicale si reprezinta cea mai veche interventie chirurgicala din lume.

Toate masurile de prevenire disponibile momentan, precum:abstineta, folosirea prezervativelor, diagnosticarea timpurie si tratamentul bolilor cu transmitere sexuala si testele HIV, sunt limitate.

In ciuda rezultatelor oferite de aceste cercetari, studiile trebuie continuate deoarece nu se cunoaste functionalitatea acestei metode la barbatii homosexuali, sau aplicabilitatea metodei la femei. De asemenea, nu se stie cat timp aceasta procedura ofera protectie impotriva virusului si nici cat este de practica implementarea acestei proceduri.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate