Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Aspirina previne cancerul de colon

Publicat la data de: 19 Iulie 2007

aspirina,cancer,colonIntarirea organismului cu o aspirina pe zi ajuta la prevenirea cancerului de colon, conform unui studiu realizat de catre cercetatorii de la Universitatea din Oxford.
Potrivit acestui studiu, administrarea unei doze zilnice de 300 mg de aspirina, pe o perioada de 5 ani, ofera protectie impotriva cancerului de colon.
In mod normal, folosirea pe timp indelungat a aspirinei nu este recomandata de catre medici, din cauza efectelor negative pe care aceasta le poate avea asupra stomacului, insa autorii acestui studiu sustin ca cei supusi unui risc crescut de imbolnavire cu cancer de colon trebuie sa foloseasca aspirina precum vitaminele.
Cercetatorii britanici au constatat, in urma mai multor teste, ca administrarea zilnica a aspirinei pe o perioada de cinci ani reduce incidenta cancerului de colon cu 74%.
Efectul protector al aspirinei a fost semnalat si la persoanele care au avut rude bolnave de acest tip de cancer, fapt ce in mod normal creste riscul aparitiei acestei grave afectiuni de doua sau patru ori.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate