Coronavirus Update

Copiii si tinerii raspandesc cel mai usor virusul gripal

Actualizat la data de: 10 Iulie 2013
Copiii si tinerii raspandesc cel mai usor virusul gripal

Copiii si tinerii care lucreaza in colectivitate transmit cel mai usor virusul gripal, dar cu toate acestea rata vaccinarii antigripale in randul acestor categorii de persoane este foarte scazuta, sustin cercetatorii de la National Institutes of Health intr-un studiu publicat in revista Vaccines.

Prin urmare, autoritatile ar trebui sa se orienteze in primul rand spre elevi, adolescenti si tineri activi in campul muncii atunci cand incep campaniile periodice de vaccinare antigripala.

Vaccinarea antigripala realizata de medici in scolile primare si generale scad riscul decesului in randului copiilor din cauza virusurilor, se arata intr-un studiu recent publicat de U.S. Centers for Disease Control and Prevention.

Conform datelor dezvaluite, aproximativ 90% dintre copiii americani care au murit in perioada ianuarie 2012-mai 2013 din cauza gripei nu au fost vaccinati impotriva virusului.

Studiul mai arata ca vaccinurile antigripale administrate in cabinetele medicale din scoli scad riscul de deces in randul minorilor si, de asemenea, scad riscul generarii unei epidemii de gripa.

Mai multe informatii despre gripa gasiti pe Stop Gripa


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate