Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Tigara electronica - avantaje si dezavantaje

Actualizat la data de: 07 Martie 2023

Generalitati

Sus
Tigara electronica - avantaje si dezavantaje

Tigara electronica este un subiect controversat. Inca de la aparitia acesteia pe piata, tigara electronica a fost perceputa ca o alternativa sanatoasa la tigarile normale, asigurand utilizatorului aceeasi cantitate de nicotina, cu diferenta ca substantele din vaporii inhalati nu sunt la fel de toxici precum cei din tigarile normale.

Cu toate acestea, nu sunt inca demonstrate beneficiile sau efectele adverse ale tigarii electronice comparativ cu ale celor clasice.

Nu trebuie uitat ca tigarile electronice contin o serie de substante cu potential nociv, asa cum sunt aromele utilizate.

Cuprins articol

  1. Generalitati
  2. Dezavantajele tigarilor electronice
  3. Avantajele tigarilor electronice
  4. Citeste pe aceeasi tema

Dezavantajele tigarilor electronice

Sus

• Inca de la inceput, fumatorul se poate confrunta cu aparitia tusei si cu anumite iritatii ale esofagului.

• Desi multi aleg acesta modalitate de a fuma, in speranta ca pot renunta la acest viciu mai usor, totusi, nicotina inclusa in acest tip de tigara creeaza aceeasi dependenta precum tigara clasica.

• Unele studii sugereaza ca doza de nicotina este mult mai mare comparativ cu cea din tigarile clasice, aceasta variind intre 26 si 43 de miligrame per inhalare, in timp ce doza din cele clasice variaza intre 1 si 10 miligrame.

• Usurina cu care poate sa fi utilizata in orice spatiu face ca dependenta de nicotina sa fie mai mare, fumatorul de tigara electronica putand fuma ori de cate ori doreste, fara sa mai fie nevoit sa iasa afara pentru a-si satisface acest viciu.

Acest lucru duce practic la folosirea in mod excesiv a acestor tipuri de tigari.

Avantajele tigarilor electronice

Sus

• Pentru fumator, marele avantaj este acela ca o poate utiliza in orice spatiu, indiferent daca este inchis sau deschis.

• Aceasta nu se aprinde si nu genereaza scrum.

• Lipsa gudronului si a monoxidului de carbon, substante prezente in tigara clasica.

• Prezenta unei game largi de arome si concentratii de nicotina.

• De multe ori, acest mod de a fuma este mai avantajos financiar, in comparatie cu fumatul traditional, fiind unul dintre motivele alegerii acestei variante.


Medici specialisti Pneumofiziologie

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate