Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Fumatul creste de trei ori riscul de dureri cronice de spate

Actualizat la data de: 11 Noiembrie 2014
Fumatul creste de trei ori riscul de dureri cronice de spate

Fumatul creste riscul de dureri cronice de spate si intensitatea simptomelor, sustin cercetatorii americani de la Scoala de Medicina Feinberg a Universitatii din Northwestern.

Potrivit savantilor, fumatul afecteaza creierul si modul in care persoanele afectate de dureri cronice de spate resimt simptomele.

Nicotina din tigari este responsabila pentru crizele de durere care apar pe fondul fumatului, intrucat interfereaza cu proteinele din sistemul nervos central ce au rolul de a regla anxietatea si durerea.

In urma unui studiu in care au fost supusi analizei mai multi voluntari, oamenii de stiinta au tras concluzia ca fumatorii prezinta un risc de trei ori mai mare de a suferi de dureri cronice de spate (durerile care se intind pe o perioada de 12 saptamani).

Cercetatorii sustin ca durerile intense pot fi ameliorate cu tratamente antiinflamatoare, insa ca singura metoda de prevenire sau combatere a acestor simptome este renuntarea la fumat.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate