Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

MedLife, liderul pietei de servicii medicale private din Romania, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri consolidata pro-froma de pana la 453 milioane euro, in crestere cu 25% fata de 2022

Actualizat la data de: 01 Martie 2024
MedLife, liderul pietei de servicii medicale private din Romania, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri consolidata pro-froma de pana la 453 milioane euro, in crestere cu 25% fata de 2022

Constructia sistematica, neoportunista a celei mai mari retele medicale din Romania a adus avantaje semnificative in ceea ce priveste notorietatea si increderea in brand, generand o crestere organica importanta, de 12%, care pare sa se mentina si in primele doua luni ale anului curent, creand astfel premise puternice de crestere pentru restul anului.
• Compania inregistreaza o crestere de 25% a cifrei de afaceri consolidata pro-forma, concomitent cu o majorare graduala a marginilor EBITDA fata de anul trecut, trend pe care intentioneaza sa il mentina.
• Investitiile in oncologie medicala, in echipamente de top, lansarea transportului probelor biologice cu drone si, nu in ultimul rand, dotarea a trei spitale cu roboti chirurgicali de ultima generatie, plaseaza MedLife in linia intai pe zona de tehnologie medicala nu numai in Romania, ci si in regiune.

MedLife, cea mai mare retea de servicii medicale private din Romania si singura companie cu capital romanesc din topul operatorilor de servicii medicale private, listata la Bursa, rapoarteaza o cifra de afaceri consolidata pro-forma de 2.24 miliarde RON, in crestere cu 25% fata de anul anterior, mentinand acest trend de crestere de la momentul listarii si pana in prezent. Concomitent, MedLife a reusit sa isi recupereze gradual o mare parte din marginile pierdute datorita investitiilor din ultimii ani.

Compania a investit in tehnologie la un nivel fara precedent, deschizand la finalul anului trecut un spital de mari dimensiuni in Bucuresti, Provita-Nord, a modernizat si extins gradual spitalul Medical Park din Bucuresti, a investit in clinici noi de radioterapie in Braila si Valcea, a investit in trei noi roboti chirurgicali in diferite locatii din tara si a demarat, in premiera in Europa Centrala si de Est, transportul cu drone pentru probele biogice. Astfel, MedLife si-a marcat pozitia de lider in tehnologie medicala nu doar in Romania, ci probabil si in regiune.

Potrivit reprezentantilor MedLife, aproape toate liniile de business si-au continuat ascensiunea in 2023, evidentiind excelenta si inalta calitate a serviciilor din cadrul clinicilor, spitalelor si din zona corporate, ce au inregistrat cresteri de 35%, 27% si, respectiv, 17%, urmate de laboratoare si clinici stomatologice cu cresteri de 15% si, respectiv, 2%, in timp ce farmaciile au inregistrat o scadere ca urmare a ajustarii portofoliului de medicamente pentru o gestionare operationala mai eficienta. Aceste performante sunt sustinute de o crestere constanta in toate zonele din tara, desi inflatia ramane ridicata si costurile de consum sunt in continua crestere.

“In ciuda climatului economic instabil, a costurilor tot mai mari si a inflatiei, am reusit sa avem o crestere solida, de 25% agregata la nivel de grup, pe clinici de 35%, iar pe spitale de 27%. Companiile care s-au alaturat Grupului MedLife prin activitatea de M&A in ultimul an au adaugat la bilantul Grupului un volum de datorii care nu a permis relaxarea indicatorilor asociati pe termen scurt, adaugand, stand alone, peste 0.7% debt/ebitda la nivel consolidat. Cu toate acestea, este un context care ne arata premisele de a creste puternic peste piata, in special in Bucuresti unde, impreuna cu noul spital Provita Nord, credem ca vom putea prelua in anii ce urmeaza pozitia de principal provider privat de servicii spitalicesti. In acest sens, ne propunem sa devenim pentru pacientii din Capitala principala destinatie pentru operatii neuro, cardio si chirurgie oncologica si sa oferim conditii similare cu cele din marile capitale ale lumii.

De altfel, doar la nivelul anului trecut am ingrijit aproximativ 1,4 milioane de romani, pacienti unici, un indicator al increderii solide pe care acestia o au in serviciile noastre. Aceasta incredere reprezinta pentru noi o responsabilitate enorma si un catalizator al misiunii noastre de a oferi asistenta medicala la cele mai inalte standarde. Sumarizand, MedLife este providerul care ofera pacientilor sai o dezvoltare tehnologica de top pentru realizarea unui diagnostic de inalta performanta, chirurgie robotica si medici foarte buni, iar investitorilor o investitie intr-o companie cu cresteri anuale semnificative intr-o industrie de mare perspectiva”
, a declarat Mihai Marcu, presedinte si CEO MedLife Group.

Anul 2023, marcat de o dinamica buna si investitii sustinute in beneficiul pacientilor

Dupa o perioada intensa de achizitii si dezvoltare organica, in care au fost bifate 20 de proiecte numai in 2022, reprezentantii Grupului s-au orientat anul trecut, cu precadere, spre consolidarea si coagularea noilor companii sub umbrela MedLife.

Astfel, MedLife si-a intarit expertiza in serviciile medicale integrate si de nisa, consolidand zonele de oncologie si radioterapie. De altfel, extinderea infrastructurii oncologice reprezinta o prioritate pentru Grup, cu inaugurarea a doua noi centre de radioterapie in Braila si Valcea, sub umbrela Neolife si investitii semnificative in echipamente de ultima generatie in spitalele din tara, incluzand achizitia unui echipament de radioterapie si modernizarea unui alt echipament, in centrele existente din Brasov si Sibiu. Adiacent, MedLife este operatorul care detine cea mai mare expertiza in sfera de secventiere genetica, mai ales in sfera patologiilor oncologice.

In plus, investitiile consistente in digitalizare si tehnologie, cum ar fi utilizarea dronelor pentru transportul probelor biologice de laborator sau achizitionarea celui de al treilea robot da Vinci, ilustreaza progresul MedLife in furnizarea serviciilor medicale de cea mai inalta calitate, prin facilitarea diagnosticului avansat si personalizarea tratamentelor pentru pacienti.

Totodata, compania a pus accent pe cresterea portofoliului de medici si mentinerea calitatii ridicate a serviciilor medicale, investind in proiecte greenfield si deschizand noi centre, precum: Spitalul Nord Pipera din Bucuresti, Hyperclinica din Bacau, doua noi Centre de Medicina Stilului de Viata BetterMe in Cluj-Napoca si Timisoara si Centrul de Excelenta in Medicina Materno-Fetala la Timisoara.

Tot anul trecut, Grupul a finalizat mai multe achizitii: Muntenia Hospital, pachetul majoritar al Nord-Grupul Medical Provita si 56% din pachetul de actiuni al Brol Medical Center SA din Timisoara.

De asemenea, s-au finalizat si 3 fuziuni de companii, respectiv in cadrul Grupului din Arad, in cadrul retelei Sfanta Maria si in segmentul de farmacii. Aceasta actiune de a realiza fuziunile tehnice, reducand gradual numarul companiilor din grup va continua si in anii urmatori.

2024, un an al evolutiei si excelentei in actul medical, dar si un an al optimizarii, al consolidarii marginilor, precum si al reducerii graduale a nivelului de indatorare

Cu o atentie deosebita la tendintele pietei, MedLife isi reinnoieste angajamentul de a investi in tehnologie si digitalizare pentru a aduce medicina viitorului mai aproape de pacientii sai. Prioritatile strategice includ dezvoltarea proiectului MedLife Medical Park si deschiderea de noi unitati in tara.

Reprezentantii Grupului sunt convinsi ca prudenta in actiuni, consolidarea marjelor de profitabilitate si reducerea graduala a raportului debt/ebitda va asigura o dezvoltare armonioasa a celui mai mare grup de servicii medicale private din Romania.

”Ne uitam cu atentie la 2024, continuam sa ne concentram pe consolidarea si optimizarea companiilor din cadrul Grupului MedLife, avand in vedere ca aceasta strategie si-a dovedit eficienta la nivelul anului trecut. Suntem dedicati continuarii acestui trend de business sanatos cu o crestere solida, intrand intr-un ciclu de crestere graduala a marjelor si un nivel al datoriilor usor mai scazut in urmatoarele 12-18 luni”, a declarat Mihai Marcu, presedinte si CEO MedLife Group.

In prezent, Grupul MedLife detine cea mai mare retea de diagnostic si tratament din Romania. Peste 6 milioane pacienti unici au apelat pana acum la servicii de preventie, wellness, tratament si spitalizare in unitatile MedLife, iar peste 800.000 de angajati beneficiaza de abonamente de servicii medicale prin intermediul abonamentelor MedLife.

***
Despre Grupul MedLife

MedLife a pornit acum aproape trei decenii, s-a dezvoltat sanatos si a devenit cel mai mare furnizor de servicii medicale private din Romania. Antreprenorii romani, alaturi de medicii de elita care au pus bazele acestei companii, au investit si s-au implicat pentru a aduce schimbare in sistemul de sanatate romanesc, au crezut in inovatie si au indraznit sa tinteasca cat mai sus, pentru a oferi pacientilor romani servicii de excelenta, calitate, grija si respect pentru nevoile lor.

Compania opereaza cea mai extinsa retea de clinici, una dintre cele mai mari retele de laboratoare medicale, dar si cea mai mare retea de spitale generale si specializate din tara, acestea fiind guvernate de medici extraordinari ce au la activ sute de mii de interventii chirurgicale si milioane de pacienti evaluati cu ajutorul celor mai noi tehnologii medicale.

Fiind o companie romaneasca cu traditie, MedLife a ales sa se listeze la Bursa de Valori din Romania, fiind un model al listarilor pe piata locala de capital. A deschis orizonturi, iar prin guvernanta corporativa pe care o are implementata a inspirat si alte companii locale spre a porni pe acest drum si a ajuta la dezvoltarea capitalului romanesc si a economiei. Actiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzactionare pe piata reglementata la vedere administrata de Bursa de Valori Bucuresti, Categoria Premium, avand simbolul de tranzactionare ″M″.

In perioada de pandemie MedLife a reusit sa joace un rol esential in societate si sa obtina statutul de lider detasat in monitorizarea pandemiei, prin implicarea activa in zona de cercetare.

Compania continua sa investeasca in proiecte cu impact asupra comunitatii locale, in tehnologie si infrastructura. Creeaza locuri de munca si dezvolta un ecosistem care contribuie la dezvoltarea si mentinerea unei Romanii sanatoase.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate