Clickmed
programare rapida la medic

Cum faci alegerea potrivita cand vine vorba de sanatate?

Actualizat la data de: 19 Iulie 2023
Cum faci alegerea potrivita cand vine vorba de sanatate?

Sanatatea este cel mai de pret lucru. Chiar daca pare un cliseu, este o realitate ce nu se poate nega. De aceea, este important sa faci alegerile corecte, atat cand vine vorba de alimentatie, stil de viata sau alti factori care iti pot influenta starea de sanatate fizica si psihica, cat si in ceea ce priveste furnizorul de servicii medicale. De ce conteaza aceste alegeri si cum poti lua deciziile potrivite vei descoperi in randurile de mai jos.

Ce este sanatatea si ce poti face pentru o mentine si imbunatati

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, sanatatea este „o stare de bine fizic, psihic si social, ce nu se reduce la absenta bolii sau infirmitatii”.[1] Dincolo de aceasta definitie care, desi dateaza de peste 70 de ani, este inca de actualitate, sanatatea este rezultatul unui echilibru delicat intre diferite aspecte, cum ar fi alimentatia, exercitiul fizic, odihna si gestionarea stresului. Adoptarea unui stil de viata sanatos este deci esentiala pentru mentinerea sanatatii pe termen lung.

La fel de important este insa si sa ai acces la un furnizor de servicii medicale de incredere, la care poti apela oricand este necesar, fie ca ai nevoie de un simplu control de rutina, fie ca te confrunti cu simptome ingrijoratoare, fie ca ai primit deja un diagnostic si vrei sa ai certitudinea ca vei beneficia de cel mai bun tratament.

Cum alegi furnizorul de servicii medicale potrivit

Pentru a putea face alegerea corecta, trebuie sa tii cont de cateva criterii importante. Primul dintre acestea este calitatea serviciilor medicale oferite. Pentru a beneficia de un diagnostic corect si de cel mai bun tratament, ai nevoie de medici buni, cu experienta, dar si de tehnologie performanta, ce permite efectuarea unei game largi de investigatii si analize, cu eliberarea rapida a rezultatelor, precum si solutii performante de tratament. Sunt caracteristici definitorii ale unui sistem medical ce si-a asumat misiunea de a asigura fiecarui pacient servicii medicale la cele mai inalte standarde si descriu perfect sistemul medical MedLife.

De ce reprezinta MedLife alegerea potrivita cand vine vorba de sanatatea ta

MedLife este cel mai mare furnizor de servicii medicale private din Romania. Cu peste 700 de locatii proprii si partenere in toata tara, din care peste 230 de clinici si hyperclinici, 16 spitale, 18 centre stomatologice, 4 maternitati, 34 de laboratoare de analize proprii si peste 200 de puncte de recoltare, nu vei intampina probleme in a avea acces facil la serviciile medicale de care ai nevoie.

Unitatile MedLife sunt dotate cu tehnologii si echipamente moderne. Toate laboratoarele MedLife sunt dotate cu tehnologie de ultima generatie, de la producatori consacrati la nivel mondial, iar in centrele de imagistica ai acces la echipamente performante.

Pentru a putea oferi pacientilor sai cele mai bune servicii medicale, MedLife se bazeaza, in primul rand, pe experienta specialistilor sai. La MedLife ai mereu un medic bun, indiferent de nevoile tale. Fie ca suferi de alergii sau de o afectiune ORL, fie ca ai o problema ginecologica sau ai nevoie de o interventie chirurgicala, vei gasi cu siguranta specialistul potrivit. Gama larga de specialitati medicale la care iti ofera acces MedLife iti permite nu doar sa gasesti solutia pentru orice afectiune ai avea, ci sa beneficiezi de toate serviciile de care ai nevoie, de la consultatii si controale pana la interventii chirurgicale, in cadrul aceluiasi sistem medical.

Sanatatea este rezultatul alegerilor pe care le facem, atat in ceea ce priveste stilul de viata, cat si in ceea ce priveste ingrijirea medicala. Prin urmare, este important sa ne asumam responsabilitatea pentru sanatatea noastra, sa ne intelegem propriile nevoi de sanatate si sa alegem un sistem medical care sa raspunda acestor nevoi.

Sursa de referinta:
1. Felman, Adam. „What Is Good Health?”, Medical News Today, 20 Apr. 2020, www.medicalnewstoday.com/articles/150999. Accessed 14 July 2023.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter