Clickmed
programare rapida la medic

Cele mai bune remedii naturale pentru pielea iritata si mancarimi

Actualizat la data de: 13 August 2018
Cele mai bune remedii naturale pentru pielea iritata si mancarimi

Stiai ca unele dintre cele mai eficiente medicamente naturale care sa te scape de iritatii, roseata a pielii si mancarimi se gasesc chiar la tine in bucatarie?

Sunt ingrediente pe care, de obicei, le folosesti ca sa prepari o salata delicioasa sau cereale cu lapte. Iar lista poate sa continue. Iata cum te pot ajuta ele ca sa scapi de problemele cu pielea:

Musetelul

Cunoscut pentru efectele calmante asupra sistemului nervos, ceaiul de musetel poate fi folosit si pentru ingrijirea pielii. Inmoi putina vata sau o discheta demachianta in ceai de musetel neindulcit si aplici pe zonele cu probleme.

Este eficient daca suferi de eczeme, mancarimi ale pielii, arsuri solare, dar si in cazul micilor taieturi, caci grabeste vindecarea, avand si rol antibacterian. Lasi compresa sa actioneze timp de 10 – 15 minute. De asemenea, poti pune si cateva picaturi de ulei esential de musetel in cada, cand faci baie.

Studenita

Planta medicinala erbacee, studenita (Stellaria Media) are proprietati emoliente, putand fi utilizata pentru tratarea iritatiilor pielii. Prepari o infuzie concentrata, din 4-5 linguri de planta, la jumatate de litru de apa si torni in apa in care faci baie.

Este eficienta contra iritatiilor provocate de muscaturile de tantari, contra mancarimilor provocate de pielea uscata, dar te ajuta sa ameliorezi si durerile de articulatii, deoarece are proprietati antiinflamatoare.

Poti sa folosesti suc preparat din aceasta planta, cu care sa faci comprese pe care sa le aplici pe eczeme, daca ai psoriazis sau ulceratii ale pielii.

Galbenele

Crema de galbenele este foarte eficienta daca ai arsuri ale pielii, dar si in caz de eczeme. Totodata, infuzia de galbenele, pe care o prepari din doua lingurite de planta maruntita la o cana cu apa este eficienta in tratarea cosurilor provocate de acnee. Aplici infuzia calduta pe zonele afectate si lasi sa se usuce.

Echinaceea

Cunoscuta mai mult pentru ca grabeste vindecarea racelilor si a gripei, datorita efectului benefic pe care il are asupra sistemului imunitar, echinaceea este utila si persoanelor care sufera de probleme ale pielii, precum infectiile, arsurile si taieturile. Este utila si bonavilor de psoriazis.
Aplici comprese cu infuzie de echinaceea pe zonele afectate si lasi un sfert de ora.

Gentiana

O alta planta care iti poate fi de folos daca suferi de eczeme, mancarimi si inflamatii ale pielii este gentiana. Are proprietati antiinflamatoare, antimicrobiene si astringente. Prepari o infuzie din doua lingurite de planta maruntita, apoi face comprese pe care le lasi sa actioneze intre 10 si 20 de minute pe zonele afectate.

Lavanda

Nu numai ca are un miros foarte frumos, insa lavanda este una dintre plantele care au puteri vindecatoare cand vine vorba despre afectiuni ale pielii. Are proprietati antiinflamatoare, antifungice si antimicrobiene.

Poti pune cateva picaturi de ulei esential in apa in care faci baie. De asemenea, compresele cu infuzie obtinuta din aceasta planta grabesc vindecarea eczemelor si ii ajuta pe cei suferinzi de psoriazis si dermatita seboreica.

Ovazul

Mancarimile si pielea iritata pot fi calmate daca apelezi la ovaz. De asemenea, anumiti compusi care se gasesc in ovaz ajuta la hidratarea pielii. Este util si pentru calmarea arsurilor solare.

Pentru pielea uscata, foloseste o masca pe care o obtii din jumatate de cana de lapte caldut, pe care il amesteci cu doua lingurite de miere si cu o lingura de ovaz. Aplici pe zona afectata, 20 de minute, dupa care te speli cu apa calduta.


Medici specialisti Dermatologie-Estetica

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate