Ziua celebrarii celor 200 de transplanturi hepatice

Publicat la data de: 18 Septembrie 2009 | Actualizat la data de: 18 Septembrie 2009
 Ziua celebrarii celor 200 de transplanturi hepatice

Centrul de Chirurgie Generala si Transplant Hepatic Fundeni a sarbatorit astazi 200 de transplanturi hepatice in cadrul evenimentului “Excelenta Medicala Romaneasca – 200 transplanturi hepatice”. Simpozionul, un regal al specialistilor transplantologi din tara si din strainatate, este organizat de Tarus Media si moderat de proferosul Irinel Popescu, Presedinte al CNAS si al Centrului de Chirurgie Generala si Transplant Hepatic Fundeni.

Au mai confirmat prezenta la eveniment: Prof. Vasile Candea, Presedinte Academia Oamenilor de Stiinta, Prof. Mihai Lucan, sef al Oficiului Regional de Transplant Cluj; Prof. Radu Deac, Sef al Clinicii de chirurgie vasculara Targu Mures; Dr. Serban Bradisteanu; Doina Ilinca, Centrul de Imunologie, Institutul de Hematologie; Dan Tulbure, Vicepresedinte Societatea Romana de Anestezie Terapie Intensiva, Sef Sectia Anestezie si Terapie Intensiva , Institutul Clinic Fundeni; Prof. Mihai Voiculescu, Presedintele Asociatiei Romane pentru Studiul Ficatului.

Profesorul Irinel Popescu, alaturi de cei mai renumiti transplantologi din tara, a moderat discutii privind evolutia pacientilor cuprinsi in program. “Dupa o perioada extrem de grea a inceputului, pe 15 aprilie 2000 a fost efectuata prima operatie cu supravietuire a pacientului. Dl. Penea Gheorghe, transplantat in acea zi, supravietuieste si in prezent si se afla intr-o conditie foarte buna”, a declarat Irinel Popescu, Director al Centrului de Chirurgie Generala si Transplant Hepatic Fundeni.

In cadrul programului din Institutul Clinic Fundeni s-au efectuat aproape toate procedeele de transplant cunoscute la ora actuala. si anume: transplant de ficat intreg de la donator decedat, transplant cu ficat partial de la adult la copil, transplant cu ficat partial de la adult la adult, transplant cu ficat impartit, transplant cu ficat redus, transplant de tip "domino". Numai prin enumerarea tututor acestor tipuri de transplant practicate de catre dl. Prof. Irinel Popescu trebuie sa ne gandim ca merita toate aprecierea si respectul nostru.

De asemenea, evenimentul a marcat si 10 ani de la primele transplanturi cardiace: Prof. Serban Bradisteanu in 24 Octombrie 1999 si Prof. Radu Deac in 14 Noiembrie 1999.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
  • Afectiunile hepatice Afectiunile hepatice

    Definitie Afectiunile hepatice includ o larga varietate de boli ale ficatului. Ficatul este situat imediat sub cutia toracica in partea dreapta a abdomenului. Fara ficat nu am putea digera mancarea, absorbi substantele nutritive si nu am putea detoxifica organismul:...citeste mai mult

  • Catalin Radu, general manager companie farmaceutica: “Principalul obiectiv al companiei noastre este acela de a folosi stiinta si cercetarea pentru a salva vieti” Catalin Radu, general manager...

    Intrebari: 1. Pandemia de coronavirus afecteaza din ce in ce mai mult toate statele lumii iar focusul si presiunea ultimelor luni au fost indreptate catre companiile farmaceutice care, acolo unde au existat resurse si-au intensificat eforturile pentru a dezvolta...citeste mai mult

  • Avantajele si riscurile chirurgiei plastice si reconstructive Avantajele si riscurile chirurgiei...

    Generalitati Chirurgia plastica cuprinde toate procedurile care presupun reconstructia sau modificarea aspectului sau formei unei anumite parti a corpului. Cele mai solicitate operatii care au ca scop sculptarea, modelarea sau reconstructia unei zone a corpului...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Coronavirus Update