Clickmed
programare rapida la medic

Studiile clinice din SUA expuse publicului

Publicat la data de: 19 Decembrie 2006

O sansa importanta pentru ameliorarea sau chiar vindecarea bolilor reprezinta si implicarea efectiva a pacientilor in activitatea de cercetare medicala. Participarea la studii clinice da sansa pacientilor de a incerca metode noi de tratament (experimentale).

Pe http://www.clinicaltrials.gov/ sunt listate peste 2900 de studii clinice care acopera majoritatea specializarile medicale.

Alte informatii despre cercetarile clinice, bolile incluse in proiect, rezultatele investigatiilor, protocolul de participare, bolile studiate, despre participanti si conditii de participare, locatiile unde se desfasoara proiectele, sponsori si date de contact puteti gasi pe siteul http://www.clinicaltrials.gov/ .

Siteul - apartinand Institutului National de Sanatate al SUA - furnizeaza informatii recente despre cercetarile si studiile medicale efectuate asupra bolnavilor care se implica voluntar in proiecte de cercetare.

Aceste activitati medicale isi propun sa descopere noi baze stiintifice care sa imbunatateasca rezultatele terapiilor medicale existente dar si calitatea vietii persoanelor bolnave. Cercetarile medicale reprezinta una dintre cele mai rapide si sigure metode de a gasi tratamente noi. Proiectele se desfasoara in spitale, pacientii fiind atent monitorizati. Studiile clinice se deruleaza in conditii stricte de supraveghere, in spitale avizate de guvernul SUA.

Colectivul de medici care realizeaza aceste cercetari include personal medical foarte bine instruit. Acesta trateaza bolnavii implicati in proiect cu maxim profesionalism si atentie. Participantii la aceste studii sunt selectati atent, in functie de o serie de criterii: varsta, evolutia bolii, istoricul tratamentului efectuat si alte conditii medicale. Pacientii se pot retrage din proiect, in orice moment, dar nu fara sa informeze echipa de cercetare despre acest lucru si despre motivele abandonarii.

Pe parcursul procesului de cercetare medicala exista atat beneficii cat si riscuri.

Beneficiile pacientului sunt evidente: acesta poate avea acces la un tratament inovator. Totusi nici riscurile nu trebuie ignorate. Tratamentele si metodele folosite sunt in stadiul de perfectionare, putand avea efecte adverse necunoscute inca. Conducatorii studiilor sunt obligati sa informeze complet pacientul asupra tratamentului pe care-l va urma.

Pentru alte detalii, precum si pentru lista de studii clinice in derulare accesati http://www.clinicaltrials.gov/


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate