Clickmed
programare rapida la medic

Stergerea amintirilor neplacute, posibila prin inghitirea unei pastile! Ce medicament are acest efect spectaculos

Actualizat la data de: 30 Mai 2014
 Stergerea amintirilor neplacute, posibila prin inghitirea unei pastile! Ce medicament are acest efect spectaculos

Un medicament frecvent administrat pentru tratarea sclerozei multiple in placi ar putea avea efecte surprinzatoare asupra memoriei, anunta cercetatorii americani de la Virginia Commonwealth University.

Amintirile dureroase sau urate ar putea fi uitate rapid prin inghitirea unei simple pastile, anunta savantii americani.

Acestia au descoperit ca un efect secundar al fingolimodului, medicament pentru tratarea sclerozei multiple in placi, este acela de a sterge din memorie astfel de experiente traumatizante.

Potrivit cercetatorilor, fingolimodul, un imunosupresor care trateaza formele de remisie ale sclerozei multiple, interfereaza cu bariera hematoencefalica, ceea ce duce la uitarea amintirilor traumatizante.

Studiul a fost realizat pe mai multi soareci, in laborator. Dupa ce au fost supusi unor experiente traumatizante si li s-a administrat medicamentul, cercetatorii au descoperit ca rozatoarele uitasera tortura la care fusesera supusi. Savantii au dedus efectul pe baza analizei comportamentului lor atunci cand au fost readusi in mediul in care fusesera traumatizati.

Americanii considera ca medicamentul merita luat in considerare ca tratament ajutator in tratarea tulburarilor de anxietate sau a tulburarilor de stres posttraumatic.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate