Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Romania are aproximativ 750 de medici specialisti dermatologi si 150 de chirurgi plasticieni

Publicat la data de: 24 Aprilie 2008

Doar 30% dintre dermatologi s-au supraspecializat in practica dermatologiei estetice si chirurgicale

Bucuresti, 24 aprilie 2008:Dr. Leventer

Cea de-a VI-a editie a Congresului European de Medicina Estetica, organizat in premiera in tara noastra, a gazduit timp de 3 zile peste 300 de medici specialisti, din 18 tari, dintre care Mauritius, China, Brazilia si SUA. Tema principala a dezbaterilor a fost necesitatea institurii unui cod etic al medicului estetician, tinand cont de diferenta foarte mare dintre un medic specialist calificat in proceduri estetice si un nespecialist.

In Romania sunt aproximativ 750 de medici specialisti dermatologi, 150 de chirurgi plasticieni si peste 2000 de cosmeticiene. Doar 30% dintre dermatologi practica si dermatologia estetica si chirurgicala. Medicii specialisti din acest domeniu au facut cursuri in tara sau strainatate pentru a se califica in diverse proceduri estetice, ca de exemplu peeling chimic, dermabraziune, lasere, lumina intens pulsata, radiofrecventa, unde de soc, fillere, tratamente cu toxina botulinica sau diverse interventii chirurgicale asupra pielii. Dintre acestea, cele mai frecvent solicitate tratamente de infrumusetare si reintinerire in Romania sunt cele pe baza de toxina botulinica si tratamentele de umplere cu substante gelatinoase, ca de exemplu acidul hialuronic, precum si procedurile de rejuvenare cum ar fi peelingul chimic.

Dr. Leventer SMRE

“Siguranta pacientilor nostri este cea mai pretioasa cerinta a oricarui act medical. De aceea, Societatea Romana de Medicina Estetica si Dermatologie cosmetica si chirurgicala s-a implicat activ in educarea medicilor privind teoria si practica procedurilor estetice moderne. Medicina estetica ofera solutii neinvazive problemelor de imbatranire cutanata si imbunatatirii imaginii faciale si corporale, tratand persoane sanatoase care solicita astfel de imbunatatiri.”, a declarat Dr. Mihaela Leventer, Presedinte al Societatii Romane de Medicina Estetica.

Medicul, cu referire la cel din domeniul estetic, trebuie in mod particular sa respecte cadrul legal, sa fie prudent si responsabil fata de pacientii care, asumandu-si cheltuiala unui act medical la cerere, sunt mai exigenti fata de rezultate. Medicul nu trebuie sa abdice de la statutul medical, trebuie sa actioneze deontologic in beneficiul pacientilor, trebuie sa informeze pacientul privind procedura pe care acesta urmeaza sa o efectueze si la randul lui sa fie la curent cu noutatile din profesia sa, sa stie sa recunoasca posibilele efecte secundare si sa le trateze cu promptitudine.


Despre SRME:

Societatea Romana de Medicina Estetica si Dermatologie Cosmetica si Chirurgicala (SRME), afiliata la Asociatia Medicala Romana incepand cu anul 2001 si la Societatea Internationala de Chirurgie Dermatologica se implica activ in semnalarea si dezbaterea problemelor de dermatologie si estetica, organizand anual Conferinta Nationala Medicina Estetica. Printre temele dezbatute in cadrul editiilor anterioare ale conferintei s-au numarat problema fotoimbatranirii si cele mai bune metode de tratament, precum si afectiunile induse de expunerea indelungata la soare.

Sursa: 4 ACE-pr&publicity


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate