Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Homeopatie - avantajele tratamentului

Actualizat la data de: 20 Decembrie 2021
Homeopatie - avantajele tratamentului

In peisajul medicinii din Romania si de pretutindeni, homeopatia are un loc aparte. Cunoscuta ca metoda terapeutica de peste 200 de ani, homeopatia este mereu actuala, atat prin rezultatele deosebite pe care le are, cat si prin capacitatea de a se adapta la descoperirile stiintifice ale secolului XXI.

Medicina clasica, alopata, nu reuseste sa integreze rezultatele cercetarilor facute in ultimii ani, care arata prezenta unui biocamp ce insoteste fiinta umana si influenteaza procesele fizico-chimice ce au loc in corpul nostru.

Orice alterare a acestui biocamp produce modificari la nivelul corpului fizic si genereaza starea de boala.

Daca alopatia neglijeaza aceste fenomene si continua sa prescrie medicamente cu actiune locala, limitata, care nu pot influenta in mod semnificativ acest biocamp, in homeopatie principiul de baza este tocmai refacerea energiei organismului, a campului biomagnetic, care la randul sau va determina restabilirea echilibrului fizico-chimic al corpului si disparitia simptomelor bolii.

Astfel, prin homeopatie se pot trata cu succes boli considerate de nevindecat de catre alopatie, asa-zisele boli cronice pentru care pacientii primesc de la medicina clasica tratament pentru toata viata.

Refacerea campului biomagnetic cu ajutorul unui remediu homeopat se reflecta intr-o ameliorare a tuturor simptomelor bolnavului, urmate apoi de disparitia lor si instaurarea acelei stari de bine din punct de vedere fizic, psihic si emotional care este definitia data de OMS starii de sanatate.

Modalitatea de diagnosticare si tratamentul in homeopatie confera un confort sporit pacientului. Astfel, tratamentul este individualizat, iar pacientul primeste un singur remediu care actioneaza asupra lui atat la nivel fizic, cat si psihic.

In urma tratamentului dispar nu numai simptomele bolii, dar si starile emotionale neplacute care insotesc boala. Bolnavul isi recapata tonusul, este mai optimist, mai linistit, cu pofta de viata.

Faptul ca remediul este administrat la perioade mari de timp face ca tratamentul sa fie usor de suportat, fara inconvenientele care apar in alopatie, unde sunt prescrise cate 4-5 medicamente ce trebuiesc administrate zilnic.

Pacientul nu este limitat de un regim alimentar sau de viata strict, ce poate induce stari emotionale negative, mergand pana la depresie. Bolnavii care apeleaza la homeopatie isi pot urma viata lor obisnuita, fara restrictii.

La nivel mondial, numarul persoanelor care gasesc in homeopatie solutia problemelor lor de sanatate creste imbucurator. Lumea incepe sa inteleaga ca nu trebuie sa ne tratam doar ca sa crestem profiturile firmelor de produse farmaceutice, ci ca sa putem sa ne traim viata cu adevarat, sanatosi si liberi de constrangeri.

Iar pentru a realiza acest deziderat, solutia cea mai buna este homeopatia.

Dr. Bogdan Neguleasa


Medici specialisti Alergologie-Imunologie

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate