Coronavirus Update

Femeile, mai atente la obiceiurile de igiena a mainilor decat barbatii

Publicat la data de: 25 Iunie 2008

Potrivit reprezentantilor Paper Plus, spalarea mainilor este cea mai importanta masura de prevenire si raspandire a unor infectii

Bucuresti 25 iunie 2008: Un studiu de cercetare efectuat in Statele Unite ale Americii si citat de Paper Plus, releva faptul ca 90% dintre femei se spala pe maini dupa ce folosesc toaletele publice, in timp ce doar 75% dintre barbati iau in considerare acest obicei de igiena a mainilor. Studiul a avut in vedere 6.336 de subiecti din Atlanta, Chicago, New York si San Francisco.

igiena A doua parte a cercetarii citate de Paper Plus, efectuate prin telefon pe un esantion de 1.103 persoane, a demonstrat faptul ca 97% dintre femei si 96% dintre barbati se spala intotdeauna pe maini dupa utilizarea unei toalete publice. Majoritatea subiectilor chestionati au declarat ca sunt atenti la obiceiurile de igiena a mainilor dupa ce folosesc o toaleta publica (91%), toaleta personala (83%) si inainte de a servi masa (77%). S-au inregistrat procente mai scazute atunci cand respondentii au fost intrebati daca se spala pe maini dupa ce intra in contact cu animale (42%), cu bani (21%) si dupa ce stranuta sau tusesc (32%).

„Cu toate ca Romania nu se afla pe un loc fruntas in privinta consumului de sapun si detergent in Europa, consider ca aceasta situatie poate fi schimbata prin cresterea gradului de informare a populatiei si de constientizare a pericolelor pe care activitatile cotidiene le pot produce in lipsa obiceiurilor de igiena. Daca este sa privim aceasta problema la nivel global, statisticile demonstreaza ca si Statele Unite se confrunta cu procente mai mult sau mai putin scazute cu privire la respectarea obiceiurilor de igiena a mainilor. Oamenii trebuie sa inteleaga importanta spalarii mainilor si transformarea acestei recomandari intr-un act de rutina, pentru a evita contactarea unor afectiuni grave de sanatate. Paper Plus nu este doar unul dintre liderii pietei solutiilor profesionale de igiena din Romania, ci, mai ales, o companie care militeaza pentru respectarea cat mai corecta a obiceiurilor de igiena a mainilor”, declara Marian Ivan, General Manager Paper Plus.

Compania Paper Plus este prezenta pe piata romaneasca cu cea mai variata gama de produse AfH precum role de hartie, prosoape de hartie, servetele, dispensere si suporturi industriale pentru hartie. Materia prima utilizata de companie pentru fabricarea produselor sale nu provine din taierea copacilor, ci este o hartie reciclata, ceea ce permite companiei sa se alinieze standardelor ecologice internationale.

Despre Paper Plus

Infiintata in 2002, compania Paper Plus activeaza pe piata romaneasca a ofertantilor de solutii profesionale AfH pentru igiena. Paper Plus comercializeaza produsele AfH precum role de hartie, prosoape de hartie, servetele, dispensere si suporturi industriale pentru hartie. Paper Plus ofera, de asemenea, service-ul dispenserelor si al suporturilor de hartie. Produsele Paper Plus sunt prezente in principalele centre urbane ale tarii, precum Arad, Brasov, Bucuresti, Cluj, Craiova, Iasi, Ploiesti si Timisoara.
Pentru mai multe informatii, puteti accesa www.paperplus.ro.

Sursa: 4 ACE- Pr&Publicity


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate