Clickmed
programare rapida la medic

Doua calmante banale cresc riscul de atac cerebral. Medicii, in alerta!

Actualizat la data de: 18 Aprilie 2014
Doua calmante banale cresc riscul de atac cerebral. Medicii, in alerta!

Ibuprofenul si diclofenacul, doua dintre cele mai prescrise si administrate substante medcamentoase pentru calmarea durerilor sau in caz de raceala si gripa, pot provoca atac cerebral, anunta cercetatorii olandezi.

Un studiu realizat in Olanda, in care au fost analizate fisele medicale a peste 8000 de persoane, cu varste mai mari de 55 de ani, pe o perioada de aproape 25 de ani, a relevat faptul ca in cazul administrarii frecvente, ibuprofenul si diclofenacul pot determina aparitia batailor neregulate ale inimii, care pot declansa atacuri cerebrale.

Descoperirea este ingrijoratoare si alerteaza lumea medicala, intrucat cele doua medicamente sunt prescrise si administrate constant de milioane de pacienti din Romania.

Nici aspirina sau paracetamolul nu par sa fie alternative mai sigure, dupa ce un studiu recent, citat de Mediafax, a scos la iveala faptul ca substantele din acestea cresc cu 22% riscul de atac de cord.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate