Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

7 boli care vorbesc despre caracterul oamenilor!

Actualizat la data de: 19 Aprilie 2021
7 boli care vorbesc despre caracterul oamenilor!

Multe persoane aud aceasta fraza populara: toate bolile apar din cauza nervilor. Uneori ne gandim la adevarul acestor cuvinte. Totusi, aceste zicale amuzante despre cauza bolilor pot fi si metode de tratament.
Exista mai multe directii in medicina care studiaza influenta psihologiei umane si a psihicului asupra sanatatii fizice. Orice boala, cu exceptia celor infectioase, este un rezultat al unui stres emotional. Insatisfactia, supararea, vinovatia - acestea sunt emotii negative, care pot duce la aparitia bolilor. Pentru a le evita, persoana trebuie sa puna sfarsit lucrurilor care o tortureaza si o ingrijoreaza.

Pacientii care vor sa scape de boala trebuie sa-si schimbe atitudinea fata de boala si caracterul. Desigur, daca persoana se implica in autosugestie in fata oglinzii, repetandu-si: „Nu sunt furioasa pe soacra mea” sau „Pot castiga multi bani”, fara a simti adevar in cuvintele pronuntate, acestea nu vor avea nici un efect. Fiecare organ are o functie proprie, si rezultatul este o conexiune strict determinata cu constiinta si psihologia.

Spune-mi ce boala ai ca sa-ti spun cine esti!

Miopia
Persoanele care sufera de miopie sunt nesigure pentru ziua de maine, iar ochii lor sunt tematori sa priveasca la distanta. Pentru a-si recapata abilitatile pierdute, persoana trebuie sa-si recastige increderea in sine, sa lucreze la calitatile sale personale si profesionale, sa-si puna in valoare autoritatea, mai intai in ochii proprii si ca rezultat si in ochiii celor din jur.

Hipermetropia
La persoanele cu hipermetropie, ochilor le este teama sa priveasca ce este aproape, in jurul lor. Probabil persoanei i se pare ca este inconjurata doar de probleme si dificultati, de care nu se poate ascunde. Problema este, din nou, legata de increderea in sine, de inabilitatea de a rezolva problemele care se ivesc si, probabil, de obisnuinta de a face munti de cartita: deseori problemele ni se par mai mari decat sunt de fapt. Daca persoana gaseste resurse de incredere in sine si de confruntare cu problemele zilnice, oricat de mari ar fi acestea, cu siguranta acestea se vor rezolva de la sine. Uneori pot fi necesare si unele schimbari in stilul de viata.

Afectiunile gatului
Ne arata ca ne purtam nepotrivit fata de persoanele din jur, deseori cu persoanele apropiate, si in acest fel ne facem rau. Este bine sa fim atenti la persoanele cu care suntem nedrepti sau prea stricti. Ameliorarea atitudinii fata de aceste persoane vor duce la ameliorarea problemelor de sanatate.

Afectiunile ginecologice
Arata nemultumire fata de partenerul sexual, nedorinta sau teama fata de relatiile sexuale. Deseori motivul pentru acestea poate fi un stres major. Este necesara iesirea din aceasta conditie: modificari in relatia sexuala sau chiar schimbarea partenerului.

Cefalee, hipertensiune arteriala
Acestea sunt semne de stres, hipertensiunea de a rezolva problemele, oboseala acumulata, si un sentiment profund de presiune din partea altei persoane. Un pacient care sufera de astfel de boli, cel mai bine este sa gaseasca cateva zile in care sa se odihneasca: zile de odihna completa in care sa uite de probleme si sa inteleaga ca poate depasi dificultatile si poate rezista presiunii din exterior.

Afectiunile picioarelor
Sunt efecte ale sentimentului ca persoana nu isi poate conduce propria viata, ca cineva o raneste, si nu ii permite sa traiasca asa cum vrea ea. Este bine ca persoana sa se incurajeze si sa incerce sa isi schimbe situatia. Sa isi ia propria viata in maini si sa gaseasca laturi pozitive ale modificarilor deja survenite.

Alergiile
Astazi este dovedit faptul ca alergiile pot sa apara nu doar din cauza prafului, a alimentelor, plantelor si parului de animale, dar si datorita unor persoane sau locuri in care persoanei alergice nu-i place sa stea. Daca i se acorda atentie, va fi gasita sursa alergiei si se va putea modifica atitudinea sau exclude acea persoana. Trebuie acordata o atentie speciala bolilor copiilor, intrucat copiii nu-si pot modifica atitudinea fata de cuvinte, persoane si fata de sine in mod independent inca, si de aceea parintii ar trebui sa-i ajute.

Cel mai probabil boala nu va dispare automat, imediat ce nervii au fost pusi in ordine. Dar exista un adevar – imediat ce un lucru se modifica in viata unei persoane, aceasta va fi capabila sa se vindece, lucru care uneori nu poate fi facut timp de multi ani, cu remedii medicale. Bolile au o legatura cu caracterul, devenind treptat cronice. Desigur, auto - ajutorul este un proces lung si dificil, care poate dura cateva saptamani, luni sau chiar ani, dar recuperarea va fi cea mai mare recompensa pentru efortul depus.


Medici specialisti Medicina Generala

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate