Reprezinti o clinica medicala? Uite cum te putem ajuta!

Clinica medicala

Acupunctura Dr. Codrut Tutu - Centru Medicina Traditionala

Acupunctura Dr. Codrut Tutu - Centru Medicina Traditionala

Prezentare Acupunctura Dr. Codrut Tutu - Centru Medicina Traditionala

Vezi toata descrierea

Acupunctura este un sistem complex de diagnosticare, tratare si prevenire a bolilor si ocupa un loc aparte in medicina traditionala. Exista numeroase teorii care incearca sa explice mecanismele prin care acupunctura ajuta corpul uman sa se regenereze si sa se vindece, in cele mai multe cazuri in mod miraculos. Principiile sale de actiune insa nu au nici o legatura cu structura anatomica a organismului si nici a sistemului nervos, circulator sau limfatic.

Teoriile care abordeaza din punct de vedere anatomic mecanismele acupuncturii nu pot cuprinde si explica actiunea sa, desi structura anatomica a corpului a fost studiata atent de-a lungul timpului de catre oameni de stiinta apartinand unor centre medicale sau religioase de prestigiu din lumea intreaga. In credinta orientala, corpul material este sustinut de scheletul energetic.

Efectele terapeutice ale acupuncturii constau in deblocarea si eliminarea dezechilibrelor energetice minore sau majore ce apar in cadrul acestui sistem energetic. Studiile si abordarile anatomice nu pot cuprinde complexitatea acupuncturii ca sistem de tratament, pentru ca nu este integrata notiunea de sistem energetic, existenta in credinta orientala. Aceasta notiune apare, atat la popoarele asiatice, cat si in cultura poporului indian, conceptul de schelet energetic fiind asemanator cu cel de aura din cultura hindusa.

Originile acupuncturii se pierd in istorie, insa aceasta metoda de tratament exista de la inceputul civilizatiei pe Terra. La inceput se stimulau punctele energetice prin pietre calde sau reci, ulterior s-a trecut la stimularea prin ace de piatra de mici dimensiuni, precum sagetile, ce erau introduse in corp in zone specifice. Cu timpul, sagetile din piatra au fost schimbate cu cele din lemn de bambus. Eficienta tehnicilor si a procedurilor a crescut cand acele au fost confectionate din metal.

In prezent, acupunctura este o metoda de tratament si prevenire a bolilor recunoscuta la nivel mondial, insa ocupa un loc aparte in medicina poporului chinez. Acest popor are cea mai mare contributie la dezvoltarea si aplicarea acupuncturii ca tratament in masa. Desi interzisa in perioada 1929 – 1958, acupunctura a fost ulterior recunoscuta de catre regimul politic chinez si interdictia a fost ridicata. Primul tratat de acupunctura descoperit dateaza de acum 4500 de ani.

Cuprinde o colectie de carti, cu 34 de exemplare, reunite sub denumirea Hei CHING. In cadrul lor sunt prezentate cazuri si metode de tratament aplicate. In prima carte, medicul Pien Chi'ao relateaza cum a reusit sa readuca la viata un pacient din coma. Cazul si metodele aplicate sunt descrise amanutit si explicate stiintific. De asemenea, medicul noteaza ca ,pentru obtinerea echilibrului energetic perfect, a completat tratamentul prin acupunctura cu extracte din plante medicinale pentru o perioada de 20 de luni.

Sistemul terapiei prin acupunctura izvoraste din filozofia si psihologia medicinei traditionale chinezesti – Kampo. Acest sistem isi are originile in cultura chinezeasca, dar a fost integrat si in practicile de tratament nipone si taiwaneze. Kampo reuneste toate fenomenele si manifestarile naturii, tot ceea ce ne inconjoara. Explica fenomenele declansate de natura si de anotimpuri si experientele din medicina traditionala realizate de-a lungul timpului de catre toate civilizatiile de pe Terra.

In acest complex de credinte, sistemele energetice umane se manifesta filozofic si prin facere de Ying (-) , inceputul de sex feminin si Yang (+), inceputul de sex masculin. Organele din corpul uman sunt clasificate dupa acest criteriu, fiind grupate in organe de tip Yin si organe de tip Yang. Energia umana este, de asemenea, impartita in energie de tip Yin si energie de tip Yang.

Teoria Yin si Yang explica relatia omului cu Universul si existenta umana printr-o perpetua echilibrare a celor doua tipuri de energie. Aceste energii se completeaza si impreuna mentin echilibrul corpului vital, ceea ce in medicina vestica se numeste stare de homeostazie pentru corpul material.

Din perspectiva teoriei Yin si Yang, organismul uman se supune la 5 elemente: vegetatie, caldura, pamant, minerale si lichide. Energia corpului uman este distribuita in organe si se considera ca: inima corespunde cu focul, splina si pancreasul cu pamantul, plamanii cu metalele, rinichii cu apa, ficatul cu lemnul. Intreg ansamblu organismului este impartit in meridiane care apartin organelor principale.

Tehnicile de acupunctura se aplica pe cele 14 meridiane energetice distribuite in corpul uman. Toate meridianele, cu exceptia celui TRIPLU ENERGO-INCALZITOR, corespund cu organele interne. Maestrii medicinei traditionale evita elegant discutiile despre meridianul TRIPLU ENERGO-INCALZITOR si efectele sale asupra fiecarui merdian, intrucat subiectul se indreapta spre secretele vietii si mentinerea fiintei umane spre evolutie.

Fiecare meridian este compus din 6 puncte de baza. De-a lungul fiecarui meridian sunt plasate puncte cu rezistenta joasa si cu vibratii reduse - in aceste locuri sunt introduse acele de acupunctura pentru a se echilibra sistemul energetic. La nivelul fiecarui merdian se gaseste cate un punct postas, adica punct de alarma.

Daca exista intrerupere de energie, punctul de alarma devine dureros la apasare usoara. De la nivelul acestor puncte incepe tratamentul efectiv pe meridianul respectiv, prin introducerea acului si eventual utilizarea moxeisau a amestecurilor din plante medicinale. In tratatele traditionale sunt descrise pana in secolul trecut 800 de puncte ale corpului uman. In prezent s-au adaugat inca 140, in total 940 de puncte corespondente ale organismului uman.

Metodele de diagnosticare in medicina traditionala constau in investigarea starii organismului la nivelul mainilor si a urechii externe.

In conceptia medicinei traditionale, orice afectiune isi are originea intr-un dezechilibru al celor doua tipuri de energie, al elementelor ce alcatuiesc corpul uman sau a relatiei dintre organele de tip yin si yang. Iata de ce tratamentele cu acupunctura si preparate din plante medicinale, corespunzator dozate si cu formule corect elaborate, se pot aplica in orice tipologie patologica.

Eficienta tratamentelor cu acupunctura si preparate din plante medicinale este dovedita de longevitatea acestor doua regine ale medicinei traditionale, de faptul ca omenirea se reintoarce catre aceste sisteme cautand remedii pentru maladiile unui secol in care stiinta dovedeste adevarurile antice. Faptul ca acupunctura in asociere cu anumite plante medicinale inlocuieste actiunea substantelor anestezice chimice, intareste inca o data un adevar cunoscut de antici.

Acupunctura Dr. Codrut Tutu - Centru Medicina Traditionala

BUCURESTI

Bucuresti

Adresa: Sos. Stefan cel Mare, nr. 240, bl. 59A, sc. 1, etaj 1, ap. 4, interfon 004

Tel: 0216191117

E-mail:

Web: www.pirasan.ro

L
12:00-19:00
V
12:00-19:00
M
12:00-19:00
S
9:00-12:30
M
12:00-19:00
D
Inchis
J
12:00-19:00
Reprezinti o clinica medicala? Uite cum te putem ajuta!