Clickmed
programare rapida la medic

Americanii au descoperit pastila impotriva viciilor

Publicat la data de: 12 Iulie 2007

pastila,vicii,fumat,alcoolismCercetatorii americani au descoperit o pastila-minune pare sa fie solutia pentru dependentii de tutun si alcool, transmite Reuters.

Varenicline, este folosita deja pentru a-i ajuta pe fumatori sa renunte la acest obicei. Conform noilor descoperiri preliminare, medicamentul ar putea ajuta si victimele alcoolismului sa scape de viciu. Mai mult, tableta ar putea fi o solutie atat pentru impatimitii jocurilor de noroc, cat si pentru cei care sufera de diverse dureri, spun cercetatorii.

Experti neimplicati in acest studiu au avertizat insa ca nu exista o pastila care sa trateze toate viciile si ca Varenicline si alte asemenea medicamente ar putea fi, in schimb, o solutie pentru tratarea unor boli precum Alzheimer sau Parkinson.

'Cea mai mare realizare este ca acest medicament a fost deja testat cu succes de cei dependenti de tigari, iar acum este o potentiala solutie pentru dependenta de alcool', a declarat Selena Bartlett, de la Universitatea din California, cercetatorul care a condus acest studiu.

Sursa: StiriLocale.ro


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate