Americanii au descoperit pastila impotriva viciilor

pastila,vicii,fumat,alcoolismCercetatorii americani au descoperit o pastila-minune pare sa fie solutia pentru dependentii de tutun si alcool, transmite Reuters.

Varenicline, este folosita deja pentru a-i ajuta pe fumatori sa renunte la acest obicei. Conform noilor descoperiri preliminare, medicamentul ar putea ajuta si victimele alcoolismului sa scape de viciu. Mai mult, tableta ar putea fi o solutie atat pentru impatimitii jocurilor de noroc, cat si pentru cei care sufera de diverse dureri, spun cercetatorii.

Experti neimplicati in acest studiu au avertizat insa ca nu exista o pastila care sa trateze toate viciile si ca Varenicline si alte asemenea medicamente ar putea fi, in schimb, o solutie pentru tratarea unor boli precum Alzheimer sau Parkinson.

'Cea mai mare realizare este ca acest medicament a fost deja testat cu succes de cei dependenti de tigari, iar acum este o potentiala solutie pentru dependenta de alcool', a declarat Selena Bartlett, de la Universitatea din California, cercetatorul care a condus acest studiu.

Sursa: StiriLocale.ro