Coronavirus Update

Aditivii alimentari favorizeaza hiperactivitatea

Actualizat la data de: 14 Aprilie 2021

aditvi,conservancti,coloranti,hiperactivitateAditivii si colorantii alimentari pot favoriza un comportament hiperactiv la un numar mare de copii.

Studiul realizate de "British Food Safety Agency" si publicat apoi in "British Medical Journal the Lancet" reprezinta prima reusita in stabilirea unei legaturi intre aditivii si colorantii alimentari (E100-E180) si hiperactivitate, legatura de mult pusa sub semnul intrebarii. Printre recomandarile grupurilor de suport pentru cei bolnavi de ADHD (Tulburarea hiperchinetica cu deficit de atentie), se afla si eliminarea colorantilor alimentari si a conservantilor (E200-E290)din dieta.

Studiile efectuate in amanunt, au relevat faptul ca aditivii artificiali cresc hiperactivitatea pe de o parte si pe de alta scad nivelul de atentie. Rezultatele se refera la un numar foarte mare de copii, nu doar cei a caror supraactivitate a fost diagnosticata ca o problema in invatare.

Rezultatele obtinute in urma studiului demonstreaza ca aditivii alimentari favorizeaza comportamentele hiperactive precum (neatentie, impulsivitate si supra-activitate). Studiul s-a concentrat asupra benzonatului de sodiu (un conservant foarte comun) si o gama variata de coloranti alimentari. De asemenea, semnalul de alara este tras si aupra efectelor cancerigene a grupelor de "E-uri" continute de conservanti si coloranti (E123- E239, prezinta grad de risc al cancerului; E120, E127, E141, E160 pot declasa alergii; E102 poate declansa crize de astm sau poate favoriza dezvoltarea cancerului tiroidian).


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
  • Catalin Radu, general manager companie farmaceutica: “Principalul obiectiv al companiei noastre este acela de a folosi stiinta si cercetarea pentru a salva vieti” Catalin Radu, general manager...

    Intrebari: 1. Pandemia de coronavirus afecteaza din ce in ce mai mult toate statele lumii iar focusul si presiunea ultimelor luni au fost indreptate catre companiile farmaceutice care, acolo unde au existat resurse si-au intensificat eforturile pentru a dezvolta...citeste mai mult

  • Coroanele  de ceramica cu suport  de zirconiu Coroanele de ceramica cu suport de...

    1.Ce sunt coroanele de ceramica cu suport de zirconiu? Acestea sunt coroane ce acopera in intregime dintele, oferindu-I rezistenta la presiunile masticatorii fara a se fractura. Oxidul de zirconiu este un material foarte rezistent utilizat de exemplu in...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate