Coronavirus Update

Vaccinurile Pfizer si Moderna, sunt eficiente impotriva noii tulpini de coronavirus?

Publicat la data de: 22 Decembrie 2020
Vaccinurile Pfizer si Moderna, sunt eficiente impotriva noii tulpini de coronavirus?

Companiile Moderna si Pfizer/BioNTech testeaza pentru a vedea daca vaccinurile lor anti-COVID sunt eficiente si impotriva noii tulpini SARS-COV-2.

Moderna a transmis ca pe baza datelor de pana acum, se asteapta ca vaccinul sa protejeze si impotriva variantelor recente din Marea Britanie. Urmeaza sa se faca teste suplimentare in saptamanile urmatoare.

Pfizer a anuntat, la fel, ca studiaza cat de bine este capabil vaccinul sa neutralizeze noua tulpina.

Noul coronavirus a mai suferit mutatii pana acum si atat Pfizer, cat si Moderna, sustin ca vaccinurile lor actioneaza si impotriva acestora. Ramane de vazut cum vor sta lucrurile in ceea ce priveste noua tulpina.

Copiii ar putea fi la fel de predispusi la infectarea cu noua tulpina de COVID-19 ca adultii

Noua tulpina a coronavirusului, care se raspandeste rapid in Marea Britanie, ar afecta in aceeasi masura si copiii, si adultii. Cercetatorii care studiaza noua varianta a SARS-COV-2 spun ca aceasta a devenit destul de rapid tulpina dominanta in sudul Regatului Unit si ar putea deveni dominanta in intreaga tara.

”Exista indicii ca are o inclinaie mai mare in a infecta copiii”, a spus Neil Ferguson, profesor i epidemiolog la Colegiul Imperial din Londra, i el membru al guvernului britanic NERVTAG. Acesta mai adauga ca nu s-a stabilit inca niciun fel cauzalitate in acest sens si ca este nevoie sa se adune mai multe date. Cert este ca noua tulpina este ar putea fi cu 70% mai transmisibila decat tulpinile anterioare din Marea Britanie.
'
Surse:
https://uk.reuters.com/article/us-health-coronavirus-variant-children-idUKKBN28V2F5
https://www.usnews.com/news/world/articles/2020-12-21/uk-coronavirus-variant-may-be-more-able-to-infect-children-scientists
https://edition.cnn.com/2020/12/22/health/us-coronavirus-tuesday/index.html
https://uk.reuters.com/article/instant-article/idUKFWN2J10WQ

Coronavirus in Romania: Situatia actualizata la zi

In Romania au fost raportate astazi, 22.12.2020 un numar de 5009 noi cazuri de infectare, din 23844 teste efectuate. In prezent sunt 1252 persoane internate la ATI si 7083 cazuri vindecate. Au fost raportate 155 decese.

Se observa o crestere a cazurilor fata de acum 14 zile in Ilfov cu 24% si de 23% in Galati, respectiv 22% in Giurgiu. Iar rata de cazuri noi (la 14 zile) la 1000 de locuitori in Ilfov si Bucuresti este peste 7.

In ceea ce priveste cazurile noi, in data de 22.12.2020 in Bucuresti sunt 819 de cazuri, urmat de Cluj si Timis cu 341 respectiv 301 de cazuri.

Raportat la 1000 de locuitori, totalul cazurilor de la inceputul pandemiei avem in Ilfov o rata de incidenta de 48.83 urmat de Bucuresti si Cluj cu 43.41 respectiv 37.85.

Avand in vedere o crestere semnificativa a cazurilor noi la nivel national este de asteptat o crestere si a gradului de ocupare a sectiilor de terapie intensiva.


Citeste si

Arhiva
  • Ce ar trebui sa stii despre variantele si mutatiile SARS-CoV-2? Ce ar trebui sa stii despre...

    Prezentare generala Virusurile sufera constant mutatii, deci nu este surprinzator faptul ca tipul de coronavirus care a aparut in China la sfarsitul anului 2019 a trecut prin multiple variatii minore pana in momentul de fata. De asemenea, acesta a suferit si cateva...citeste mai mult

  • Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament Coronavirus - cum se transmite,...

    Despre coronavirus Numeroase structuri din domeniul sanatatii, dar si populatia generala, experimenteaza un nivel crescut de ingrijorare din cauza noului tip de coronavirus aparut, unul foarte similar cu virusul ce produce sindromul respirator acut sever (SARS)....citeste mai mult

  • Infectia cu COVID-19: masuri de urmat atunci cand mergi la spital Infectia cu COVID-19: masuri de urmat...

    Pandemia cu coronavirus In contextual actual al pandemiei cu coronavirus, vizitele la spital nu reprezinta cea mai buna idee. Pacientii internati si apartinatorii acestora ar trebui sa inteleaga acest lucru si sa evite intalnirile in spital. In momentul actual,...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate