Clickmed
programare rapida la medic

Spitalul MedLife Humanitas din Cluj a testat si se pregateste sa implementeze cea mai performanta tehnologie robotica din lume folosita in chirurgia spinala

Actualizat la data de: 29 Septembrie 2022
Spitalul MedLife Humanitas din Cluj a testat si se pregateste sa implementeze cea mai performanta tehnologie robotica din lume folosita in chirurgia spinala

O echipa de medici neurochirurgi din cadrul Spitalului MedLife Humanitas din Cluj a testat saptamana aceasta, in vederea implementarii in cadrul spitalului, cea mai performanta tehnologie robotica si de neuronavigatie integrata disponibila la ora actuala in lume. Platforma de navigatie si neuronavigatie robotica incercata de medicii din Cluj este folosita in marile centre neurochirurgicale din strainatate pentru efectuarea interventiilor la nivelul coloanei vertebrale, iar in urma achizitiei acesteia, Spitalul MedLife Humanitas va fi primul centru din Transilvania care le ofera pacientilor beneficiile acestei solutii tehnologice revolutionare.

“Folosirea unui robot intraoperator in neurochirurgia spinala contribuie la cresterea sigurantei actului chirurgical printr-o amplasare mai precisa a suruburilor in coloana vertebrala si astfel, incidenta reinterventiilor scade considerabil. in cazul interventiilor la nivelul coloanei lombare, tehnologia robotica ofera posibilitatea de amplasare a suruburilor printr-o tehnica transcorticala, cu folosirea unor suruburi de dimensiuni mult mai mici si cu o disectie a tesutului musculofascial redusa. Pentru pacient acest lucru se traduce prin diminuarea semnificativa a pierderilor de sange, durere postoperatorie redusa si risc minim de complicatii infectioase. Totodata, merita amintit faptul ca aceasta tehnologie revolutionara minimizeaza nevoia de control radiologic intraoperator si astfel, scade semnificativ expunerea la radiatii, atat a pacientului, cat si a echipei chirurgicale”, a explicat Dr. Gheorghe Ungureanu, Medic Specialist Neurochirurg in cadrul Spitalului MedLife Humanitas.

Medicii de la Spitalul MedLife Humanitas au avut ocazia sa utilizeze non-chirurgical prima tehnologie care imbina abilitatile unui brat robotic cu capacitatea completa de navigare intr-o singura platforma, conceputa pentru a optimiza recuperarea rapida a pacientilor dupa interventii chirurgicale minim invazive la nivelul coloanei vertebrale, maduvei spinarii si cerebrale. Avantajul utilizarii acestei platforme multifunctionale este acela ca ofera chirurgului informatii unice, in timp real, pe parcursul interventiei, care permit monitorizarea si ghidarea precisa a instrumentelor si implanturilor in beneficiul pacientului. Altfel spus, in cazul interventiilor realizate cu aceasta tehnologie se maximizeaza precizia de plasare a implanturilor, iar recuperarea este mult mai usoara si rapida.

Platforma de navigatie robotica poate fi folosita pentru o gama larga de proceduri la nivelul coloanei vertebrale, maduvei spinarii si cerebrale, atat la adulti, cat si la copii, precum traumatisme, fracturi, tumori, diformitati sau diverse tipuri de fuziuni vertebrale.

In prezent, echipa neurochirugicala a Spitalului MedLife Humanitas poate sa trateze intreaga patologie a coloanei vertebrale si a maduvei spinarii, de la cele mai obisnuite afectiuni (hernii de disc, stenoze) pana la cele mai dificile cazuri, fie ele traumatisme, tumori sau diformitati, avand posibilitatea sa lucreze in echipe multidisciplinare, prin aborduri complexe, atunci cand acestea sunt necesare.

Spitalul Humanitas din Cluj face parte din Grupul MedLife din 2017, atunci cand a fost achizitionat pachetul majoritar de actiuni al companiei care detine spitalul. MedLife Humanitas ofera pacientilor o gama extinsa de servicii medicale axate, cu precadere, pe tratamente chirurgicale avansate din aria chirurgiei generale, neurochirugiei, chirurgiei oncologice si reoconstructive, chirurgiei vasculare, ortopediei si traumatologiei, chirurgiei endocrine si nu numai.

Despre Sistemul Medical MedLife

Sistemul Medical MedLife a pornit acum aproape trei decenii, s-a dezvoltat sanatos si a devenit cel mai mare furnizor de servicii medicale private din Romania. Antreprenorii romani, care au pus bazele acestei companii, au investit si s-au implicat pentru a aduce schimbare in sistemul de sanatate romanesc, au
crezut in inovatie si au indraznit sa tinteasca cat mai sus, pentru a oferi pacientilor romani calitate, profesionalism, grija si respect pentru nevoile lor.

Compania opereaza cea mai extinsa reea de clinici, una din marile reele de laboratoare medicale, spitale generale i specializate i are cea mai mare baza de clieni corporate pentru Pachete de Preventie in Sanatate din tara. Este, de asemenea, din punct de vedere al vanzarilor, unul dintre cei mai mari jucatori de servicii medicale private din Europa Centrala si de Est.

Grupul MedLife are un istoric de succes in ceea ce priveste atat cresterea organica, cat si cresterea prin achizitii. Echipa sa puternica si experimentata de management a fost capabila sa creeze si sa gestioneze
aceste oportunitati de crestere, dobandind cunostinte si experienta valoroase, care sa ii permita gasirea celei mai bune cai pentru continuarea cu succes a extinderii.

Fiind o companie romaneasca cu traditie, MedLife a ales sa se listeze la Bursa din Romania, fiind un model al listarilor pe piata locala de capital. A deschis orizonturi, iar prin guvernanta corporativa pe care o are implementata, a inspirat si alte companii locale spre a porni pe acest drum si a ajuta la dezvoltarea capitalului romanesc si a economiei. Actiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzactionare pe piata reglementata la vedere administrata de Bursa de Valori Bucuresti, Categoria Premium, avand simbolul de tranzactionare ″M″.

In perioada de pandemie, MedLife a reusit sa joace un rol esential in societate si sa capete un statut de lider in monitorizarea pandemiei prin implicarea activa in zona de cercetare.

Compania continua sa investeasca in proiecte cu impact asupra comunitatii locale in tehnologie si infrastructura. Creeaza locuri de munca si dezvolta un ecosistem care contribuie la dezvoltarea si mentinerea unei Romanii sanatoase.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate