Clickmed
programare rapida la medic

Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi lanseaza cartea 'SI NOI CE MAI MANCAM- Noua ordine alimentara'

Actualizat la data de: 08 Februarie 2010
 Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi lanseaza cartea 'SI NOI CE MAI MANCAM- Noua ordine alimentara'

Bucuresti, 3 februarie 2010 – prof. Gheorghe Mencinicopschi si editura Coreus Publishing lanseaza “SI NOI CE MAI MANCAM - Noua ordine alimentara”, volumul 1, o carte revolutionara despre alimente si industria alimentara, dar si o carte educativa despre cum sa mancam si sa gatim sanatos.

Mesajul din primul volum (dintr-o serie de trei ce vor aparea pe parcursul acestui an), pe care Gheorghe Mencinicopschi - doctor Menci - il comunica este acela ca suntem ceea ce mancam. In mod obisnuit efectele adverse ale stilului alimentar nesanatos se vad dupa un timp mai mult sau mai putin indelungat, in functie de sensibilitatea personala a fiecaruia si de perioada de timp in care consumam alimente nesanatoase. Cu cat se incepe mai devreme consumul de mancare nesanatoasa, cu atat mai tineri vor fi cei care se imbolnavi de hipertensiune arteriala, dislipidemie (colesterol marit), maladii cardiovasculare, cerebrovasculare, cancere, boli autoimune, artrite reumatoide, scaderea eficacitatii sistemului imunitar, maladii metabolice, hepato-renale, imbatranire precoce etc.

“Doctor Menci creaza o adevarata “revolutie in nutritie”, caci spune adevaruri nespuse pana acum, ne reseteaza modul de gandire si stilul de viata. Ca toti cei care au citit cartea pana acum va veti intreaba: si noi ce mai mancam? Raspunsul vi-l da tot doctor Menci, care ne invata in carte nu numai ce sa mancam, ci si care sunt alimentele nocive de care trebuie sa ne ferim”, declara Corina Pintilie, manager Coreus Publishing.

Doctor Menci ne spune ca a manca este un act responsabil pentru noi, si mai ales pentru copii nostri, care ar trebui invatat si predat la scoala. “Astazi avem aparent o mare diversitate de alimente, dar in realitate hrana noastra este monotona si procesata, o mancare care nu ne hraneste, in schimb ne imbolnaveste si ne ingrasa. Mai mult, toata lumea pare sa se priceapa la mancare, insa trebue sa fim constienti ca o gastronomie practicata fara a detine cunostinte solide de nutritie, mai devreme sau mai tarziu, ne va imbolnavi de maladii grave”, concluzioneaza doctor Menci.
Aceasta carte este un ghid corect al insusirii unor deprinderi sanatoase de alegere a alimentatiei. Este o pledoarie pentru consumul de alimente sanatoase, deoarece trebuie sa constientizam ca suntem ceea ce mancam.

Bolile civilizatiei moderne precum obezitatea, diabetul, parkinson, alzheimer si cancerul, sunt toate date de catre alimentatia nepotrivita. Acesta este motivul pentru care medicina moderna este o medicina preventiva. Prin preventie, respectiv printr-o alimentatie sanatoasa se evita 70% dintre boli si 80% dintre cazurile de cancer. Studiile demonstreaza faptul ca alimentatia sanatoasa reduce cu 80% morbiditatea.

Cartea este adresata fiecaruia dintre noi, indemnandu-ne sa revenim la mesele pregatite in casa, la consumul de fructe si legume de sezon si la achizitionarea de produse provenite din gospodaria proprie.

Cartea cuprinde noua capitole si o concluzie:

1. “Cum mananca romanii” - in care aflam despre calitatea produselor pe care le consumam, adevaruri despre mancarurile traditionale si ecologice, despre ce mancaruri gatite sunt bune si care indigeste, mezeluri, pate si alte alimente procesate. In acest capitol doctor Menci ne invata care sunt alimentele de baza si cum sa gatim sanatos.
2. “Digestia” – un capitol despre asocierile de alimente (cele nesanatose si cele sanatoase).
3. “Conveniente sociale vs. stil de viata sanatos” – in care aflam ca nu conteaza daca suntem bogati sau saraci, putem manca la fel de bine sau de prost.
4. “Totul despre detoxifierea organismului” – in acest capitol doctor Menci ne invata de ce si cum sa ne detoxifiem, ne explica importanta colonului asupra sanatatii celorlalte organe etc.
5. “Crononutritia si bioritmul” – crononutritia studiaza si recomanda consumul in functie de perioada de timp, zi, luna, an. Aflam ca alimentele pot fi impartite in diurne si nocturne, de aceea trebuie sa fim atenti de momentul in care le consumam, caci la anumite ore ele pot deveni indigeste.
6. “Alimentele functionale si suplimente nutritive” - prebiotice, probiotice, sinbiotice. Stiti care sunt diferentele, de ce avem nevoie de ele si ce alimente le contin?
7. “Cum se citeste si cum se interpreteaza eticheta alimentelor” – Doctor Menci ne prezinta lista aditivilor alimentari, precum si recomandari in ceea ce priveste consumul acestora.
8. “Falsificarea alimentelor” – aici veti afla lucruri pe care nimeni nu a mai avut curajul sa vorbeasca despre ele: falsificarea produselor din carne, lactate, a oualor, a mierii de albine, a grasimilor si a uleiurilor, a cerealelor, a painii, a sucurilor de fructe, a bauturilor alcoolice, a cafelei, a ciocolatei si a ceaiului etc.
9. “Prelucrarea casnica si industriala alimentelor/Gastronomia nutritionala” - continuand stilul dezvaluirilor, aflam cat de sanatoase sunt mancarurile pregatite la gratar, la cuptorul cu microunde etc. Mai mult, acesta este un capitol educativ care ne invata regulile de gatit sanatos si despre cum sa alegem ingredientele in prepararea mancarurilor.
10. “Concluzii despre a manca bine si corect”.

Cartea poate fi achizitionata de la librariile si chioscurile din toata tara la pretul de 45,90 RON sau direct de pe site-ul www.doctormenci.ro.

Despre doctor Menci:
Prof. Univ. Dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, este o personalitate activa in domeniul alimentatiei, participand la numeroase congrese nationale si internationale, precum si la stagii de pregatire la institute de renume din strainatate.
Absolvent al Facultatii de Biologie – Biochimie din Bucuresti, ca sef de promotie, Prof. Univ. Dr. Gheorghe Mencinicopschi a sustinut teza de doctorat in Enzimologie.

Multiplele specializari in biologie moleculara, inginerie genetica, biotehnologie, design alimentar, siguranta alimentelor, nutritie umana, dietopreventie, dietoterapie il transforma pe prof. Mencinicopschi intr-o voce puternica care militeaza pentru o alimentatie sanatoasa.

Pentru detalii contactati:

Oana Ioan
PR & Marketing Consultant
Creative Ideas
0723.17.66.72
[email protected]


Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate