Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Gral Medical crestere cu 27% a cifrei de afaceri la 10 luni

Actualizat la data de: 07 Decembrie 2021
Gral Medical crestere cu 27% a cifrei de afaceri la 10 luni

Gral Medical a reusit performanta sa isi mareasca afacerile cu 2 cifre si in anul 2021, reusind in primele 10 luni ale anului o cifra de afaceri de 39.8 milioane Euro (197 milioane lei). Cu aceste rezultate compania inregistreaza o crestere cu 27% a veniturilor, in comparatie cu perioada similara a anului anterior.

Trendul pozitiv a fost o incununare a strategiei companiei de a se focusa pe servicii inovative si pe dezvoltarea unuia dintre cele mai puternice branduri de spitale pe oncologie: OncoFort. In baza acestor rezultate, compania va depasi proiectiile financiare cu aproximativ 3 millioane Euro, avand in vedere ca veniturile bugetate pentru anul 2021 au fost de 45 milioane Euro.

Am reusit sa obtinem aceste rezultate prin imbinarea a 2 elemente fundamentale: rentabilizarea centrelor noi deschise si dezvoltarea unor proiecte de nisa in alte regiuni din tara. Este ca o balanta care trebuie ajustata periodic, doar in acest fel am reusit sa cream un echilibru pentru o dezvoltare durabila. Daca se merge prea mult pe prima directie, compania stagneaza ca business si va deveni vulnerabila la factorii externi, daca se merge prea mult pe a doua directie compania va avea probleme cu autofinantarea si va afecta intreaga companie ” Robert Serban, actionar Gral Medical

In anul 2021 centrele din provincie au reusit sa obtina cresteri peste media companiei, astfel divizia de laboratoare Gral si centrele OncoFort au reusit cresteri cu 50% fata de anul anterior, devenind astfel un pol important in dezvoltarea companiei. Reteaua de centre OncoFort din cadrul companiei este formata din 5 spitale oncologice, cu o capacitate totala de 120 de paturi, 2 In Bucuresti si cate unul in Pitesti, Ploiesti si Craiova.

In anul 2021 compania Gral Medical a reusit sa deschida 2 laboratoare noi (unul in Timisoara si cel mai nou in Pitesti) si 10 centre de recoltare regionale in 8 judete din tara: Olt, Vrancea, Arges, Sibiu, Bucuresti, Alba, Bacau si Piatra Neamt. Investitia totala in deschiderea de centre noi s-a situat la peste 500 mii de Euro.

Dorim sa continuam extinderea la nivel national si in 2022, iar pentru urmatorii ani ne-am propus sa deschidem centre medicale si in nordul tarii. Viziunea noastra este sa oferim aceleasi servicii de calitate, indiferent de regiune, atat pentru diagnosticul paraclinic cat si pentru tratamentul oncologic” Robert Serban, actionar Gral Medical

Gral Medical este una dintre cele mai importante companii de servicii medicale private din Romania, iar in prezent este lider pe segmentul oncologic, al analizelor de laborator din capitala si al cardurilor de sanatate destinate persoanelor fizice. Cele mai importante 2 firme ale grupului Gral Medical sunt: Gral Medical si Medical Center Gral.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate