Coronavirus Update

Campania „Daruieste timp, doneaza sange”

Publicat la data de: 16 Mai 2017

Intre 19 si 21 mai „Daruieste timp, doneaza sange!” la Sun Plaza

Sun Plaza si Asociatia React, in parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguina din Bucuresti (CTS Bucuresti) si Reteaua Privata de Sanatate Regina Maria, asteapta si anul acesta persoanele care doresc sa doneze sange pentru pacientii din spitale la intrarea principala din Sun Plaza – Esplanada Sud, in perioada 19-21 mai, intre orele 9.00 si 13.00.

Actiunea are loc in cadrul campaniei „Daruieste timp, doneaza sange”, ajunsa deja la a patra editie. Prin campania precedenta, 300 de vieti au fost salvate datorita celor 54 de litri de sange recoltati. 167 de persoane au raspuns apelului organizatorilor, dar dintre acestea doar 120 au indeplinit conditiile necesare si au putut sa doneze. La fel ca la editiile precedente, donarea se va face in cadrul unui centru mobil complet utilat, amplasat la intrarea principala din Sun Plaza, dar si in doua cabinete special amenajate in policlinica Regina Maria din cadrul centrului comercial.

Campania "Daruieste timp, doneaza sange!" a crescut cu fiecare editie si ne asteptam ca anul acesta numarul persoanelor care se vor prezenta la donare sa fie mai mare de 250. in ultimii 10 ani, actiunile constante ale Asociatiei React de promovare a importantei donarii de sange au dus la o crestere semnificativa a numarului de donatori de sange si la fidelizarea lor. Cu toate acestea, avem inca nevoie de campanii precum cea pe care o organizam impreuna cu Sun Plaza, prin care usuram accesul potentialilor donatori la procesul de donare, venind catre ei in spatii publice, larg frecventate, in zile de weekend in care nu exista constrangeri impuse de programul de la serviciu”, a declarat Anca stefan, Presedinte Asociatia React.

Persoanele care doresc sa doneze si sa contribuie, astfel, la salvarea a pana la trei vieti omenesti, sunt asteptate in Sun Plaza cu cartea de identitate si cu micul dejun consumat (un mic dejun usor, alimente fara multe proteine si grasimi – lactate degresate, piept de pui, cereale integrale, fructe si legume, o ceasca de ceai sau cafea usor indulcite). Nu se fumeaza inainte si dupa donare cu o ora.

E important de stiut: pentru a deveni donatori de sange, cei interesati trebuie sa indeplineasca minimum urmatoarele conditii:
- sa aiba intre 18 si 60 de ani
- greutatea corporala cuprinsa intre 50 si 100 kg (femeile), 60 si 110 kg (barbatii)
- sa nu fi suferit interventii chirurgicale sau stomatologice in ultimele 3 luni
- nu pot fi femei insarcinate, in perioada de lauzie sau in cea menstruala
- sa nu consume grasimi sau bauturi alcoolice cu cel putin 24 de ore inaintea donarii
- sa nu fi suferit de hepatita – de orice tip, TBC, sifilis, malarie, epilepsie, bruceloza, ulcer, diabet zaharat, boli de inima, boli de piele, miopie peste (-) 6 dioptrii
Mai multe informatii despre conditiile donarii gasiti pe www.pentruviata.com.

Pe langa valoarea umanitara imensa, donarea de sange este extrem de benefica pentru cei care doneaza, intrucat sangele este improspatat, imunitatea organismului creste, iar riscurile de paralizie si de accident vascular se reduc cu 30%.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate