Coronavirus Update

Dintii cariati care se repara singuri. S-a descoperit un tratament care trateaza cariile fara durere!

Publicat la data de: 23 Iunie 2014
Dintii cariati care se repara singuri. S-a descoperit un tratament care trateaza cariile fara durere!

Tratamentul clasic al cariilor prin frezare si plombare ar putea fi inlocuit cu o metoda revolutionara descoperita de cercetatorii britanici de la King's College, Londra, prin care dintii se repara singuri, fara interventii cu injectii sau freza dentara.

Tratamentul obisnuit al cariilor include doua etape principale frezare si plombare, prima dintre acestea fiind invaziva si, de multe ori, dureroasa.

Britanicii au inventat un tratament nou, minim invaziv si simplu, numit EAER (remineralizare accelerata si intensificata electric). Procedeul revolutionar presupune accelerarea circulatiei naturale a calciului si a fosfatilor in interiorul dintelui deteriorat, cu ajutorul impulsurilor slabe de curent electric aplicate pe zonele cariate.

Oamenii de stiinta sustin ca tratamentul ar putea aparea in 3 ani, la acelasi pret cu cel din prezent. In plus, il considera un tratament mai sigur, mai bland si mai eficient, care poate fi folosit totodata si la albirea dintilor.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Inchide recomandarile
Vezi recomandarile noastre
Clinici, Medici si Servicii specializate
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Medici recomandati
+16
Vezi toti medicii
Mai putin