Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Prevenirea atacului de cord sau a altor probleme ale inimii

Actualizat la data de: 16 Iulie 2009

Cercetatorii au descoperit faptul ca mecanismul care face inima fatului sa inceapa sa bata in uter, se reia inaintea unui atac de cord sau a altor probleme ale inimii adultului.
Cercetatorii americani sustin ca apar factori precum presiunea ridicata a sangelui si declanseaza sistemul care ar trebui sa fie inactiv.
S-a gasit o metoda de a patrunde in sistem si a opri acest mecanism, metoda care poata fi preluata in cazul unor noi tratamente pentru inima.
Se stie deja in lumea medicala, ca aproape in toate formele in care inima cedeaza, aceasta incepe sa dezvolte anumite reactii care apar doar la inima fatului, dar nu se stia de ce se intampla acest lucru.
Echipa de cercetatori de la Universitatea Scolii de Medicina din Pennsylvania a descoperit ca aceste reactii se datoreaza unei enzime numita HDAC, foarte importanta in dezvoltarea inimii fatului.
HDAC este un "comutator" ce regleaza felul in care ADN-ul este localizat in interiorul celulelor si cel in care grupuri mari de gene inrudite actioneaza.
In timpul dezvoltarii embrionului, HDAC regleaza dezvoltarea celulelor inimii viitorului bebelus.
Se pare ca, in cazul in care enzima respectiva isi incep din nou activitatea intr-o inima matura care este pe cale de a face un atac, celulele inimii se maresc deoarece inima nu isi poate regenera usor celulele. Aceasta marire a celulelor inimii, cunoscuta ca hipertrofie cardiaca, este precursorul multor cazuri de atac de cord sau cedare a inimii.
Inhiband actiunea acestor enzime in cazul testelor de laborator pe soareci adulti, mecanismul de reluare a procesului de marire a celulelor a putut fi prevenit.
Aceasta descoperire poate, deci, ajuta in viitor la tratarea bolilor de inima precum atacul de cord.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate