Coronavirus Update

Fumatul este responsabil de 70% dintre decesele cauzate de cancer la barbati - studiu

Publicat la data de: 23 Ianuarie 2009

Fumatul este responsabil de 70% dintre decesele cauzate de cancer la barbati, potrivit unui studiu al cercetatorilor americani de la Universitatea California, informeaza presa britanica de specialitate.

Studiul arata ca rata deceselor cauzate de fumat este de doua ori mai mare decat se credea, iar barbatii nu sunt afectati doar de cancerul pulmonar. Cercetarea demonstreaza ca exista o legatura intre fumat si mai mult de 70% dintre decesele cauzate de cancer la barbati.

Echipa de cercetatori a comparat ratele de deces cauzate de cancer pulmonar cu rata deceselor cauzate de toate tipurile de cancer in cazul barbatilor din Massachusetts. Evaluarea arata ca aceste rate s-au schimbat in tandem, an de an, din 1979 pana in 2003. Relatia stransa dintre cele doua rate de-a lungul celor 25 de ani arata ca exista o singura cauza pentru amandoua - fumul de tigara.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate