Coronavirus Update

Manichiura la salon, pericol de cancer de piele. Iata ce instrument trebuie evitat!

Publicat la data de: 06 Mai 2014
Manichiura la salon, pericol de cancer de piele. Iata ce instrument trebuie evitat!

Lampile UV de la salon, folosite pentru uscarea rapida a unghiilor date cu oja semipermanenta sau gel, prezinta un risc crescut de cancer, anunta cercetatorii americani de la Universitatea din Georgia.

Lampile folosite in saloanele de infrumusetare pentru manichiura emit radiatii UV care patrund in piele si ataca ADN-ul celular, predispunand persoanele la cancer. Aceasta este concluzia ingrijoratoare la care au ajuns savantii americani dupa efectuarea unui studiu.

Potrivit cercetatorilor, dupa doar 24 de vizite la salon pentru realizarea unei manichiuri care presupune folosirea acestor lampi, riscul de cancer de piele este foarte mare. Daca riscul este cumulat cu cele aparute in urma folosirii solarului si a bronzului natural, obtinut la plaja, pericolul creste alarmant.

Oamenii de stiinta sustin ca radiatiile emise de aceste lampi nu difera cu nimic de cele la care se expun persoanele atunci cand stau la plaja sau cand se bronzeaza la solar. Pericolul melanomului, dar si al altor tipuri de cancer de piele creste in functie de frecventa expunerilor la aceste surse de radiatii nocive, care ataca ADN-ul celulelor si le predispun la malignizare.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate