Coronavirus Update

Femeile cu anorexie nervoasa au o perceptie modificata a gustului

Actualizat la data de: 12 Aprilie 2021

Chiar daca anorexia nervoasa este definita ca fiind o tulburare de alimentatie, nu se stie daca exista modificari si la nivelul regiunilor cerebrale care regleaza apetitul. In prezent, rezultatele unui studiu recent realizat de Universitatea din Pittsburg si Universitatea California, SUA, arata ca femeile cu anorexie au diferente semnificative la nivelul zonei specifice a cortexului implicate in recunoasterea gustului.

Acest studiu a indicat ca ar putea exista modificari fata de persoanele sanatoase in procesarea informatiilor privitoare la constientizare in recuperarea starilor de anorexie; aceste rezultate putand determina o mai buna intelegere a cauzelor acestei tulburari psihice grave care uneori poate fi fatala.
Intr-un studiu desfasurat sub coordonarea Dr. Wagner Angela de la Scoala de Medicina a Universitatii din Pittsburg a fost masurata activitatea cerebrala la 32 de femei utilizandu-se rezonanta magnetica nucleara functionala.
Echipa de cercetatori a analizat imaginile cortexului la 16 femei cu anorexie nervoasa recuperata si 16 persoane de control. Cercetatorii au masurat reactiile cerebrale la gusturile placute (sucroza) si la cele neutre (apa distilata).

Rezultatele studiului RMN sunt primele dovezi ale faptului ca persoanele cu anorexie proceseaza gustul in mod diferit fata de cele fara aceasta tulburare a alimentatiei.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva

Nu sunt articole inrudite

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate