Clickmed
programare rapida la medic

Un medicament pentru artrita ar putea incetini evolutia Alzheimerului

Actualizat la data de: 21 Iulie 2014
Un medicament pentru artrita ar putea incetini evolutia Alzheimerului

Un medicament folosit in ameliorarea simptomelor artritei ar putea deveni tratament pentru maladia Alzheimer, anunta cercetatorii de la Universitatea Southamptom, Anglia.

Savantii britanici au descoperit ca injectiile cu Etranercept, cel mai folosit tratament pentru artrita, ar putea stopa si amana evolutia simptomelor dementei.

Oamenii de stiinta au derulat studiul pe un esantion de doar 41 de persoane, insa sunt increzatori in efectele benefice pe care administrarea regulata a medicamentului le-ar putea avea pentru pacientii cu dementa.

O parte dintre participantii la studiu au primit injectii saptamanale cu Etranercept, iar cealalta, cu substante tip placebo, pe o durata de sase luni.

La sfarsitul experimentului, cercetatorii au supus subiectii unor teste de memorie si investigatii pentru a descoperi cum au evoluat simptomele Alzheimerului pe durata testelor clinice.

Rezultatele studiului au aratat ca simptomele persoanelor care primisera medicamentul pentru artrita nu se inrautatisera deloc in aceasta perioada, comparativ cu cele care fusesera tratate cu placebo. Medicamentul are efecte antiinflamatoare in organism si distruge o proteina care este responsabila pentru acccelerarea declinului mental la pacientii cu dementa.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate