Clickmed
programare rapida la medic

S-au descoperit mutatiile genetice care provoaca schizofrenia

Actualizat la data de: 23 Iulie 2014
S-au descoperit mutatiile genetice care provoaca schizofrenia

Un studiu de amploare derulat recent de o echipa de cercetatori internationali a dus la descoperirea a peste o suta de mutatii genetice care stau la baza declansarii schizofreniei, una dintre cele mai grave boli de natura psihiatrica.

Studiul, publicat recent in revista de specialitate Nature, a fost efectuat pe un esantion de 150.000 de persoane, dintre care 37.000 erau pacienti diagnosticati cu schizofrenie.

Acestia au analizat 80.000 de mostre prelevate de la subiecti si au descoperit 128 de mutatii genetice independente, in 108 regiuni ale genomului. 83 dintre mutatiile noi descoperite ar putea fi asociate riscului de schizofrenie.

In conditiile in care boala afecteaza peste 24 de milioane de persoane din intreaga lume si inca nu s-a descoperit un tratament care sa o vindece, noile descoperiri deschid calea catre o mai buna intelegere a cauzelor acestei boli si in conceperea unei terapii adecvate pentru prevenirea sau tratarea ei.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate