Clickmed
programare rapida la medic

Persoanele cinice, de trei ori mai predispuse la dementa

Actualizat la data de: 02 Iunie 2014
Persoanele cinice, de trei ori mai predispuse la dementa

Persoanele cinice sunt de trei ori mai predispuse la dementa decat cele care nu au o astfel de atitudine sfidatoare in fata regulilor morale, sociale si de buna-cuviinta, anunta un studiu recent publicat in revista Neurology a Academiei Americane de Neurologie.

Studii anterioare au demonstrat ca cinismul afecteaza sanatatea si ca predispune la boli de inima, insa aceasta este prima cercetare care descopera o legatura intre atitudinea sfidatoare si declinul cognitiv de la maturitate.

Cercetatorii au testat pentru dementa 1449 de persoane cu varsta medie de 71 de ani. In acelasi timp, savantii au testat si nivelul de cinism al acestora, printr-un chestionar in care au fost puse sa raspunda daca sunt sau nu de acord cu diverse afirmatii cu continut cinic.

La sfarsitul cercetarii, specialistii au descoperit ca persoanele cu niveluri crescute ale cinismului prezentau un risc de 2.54 mai mare de dementa decat cele care au fost manifestat niveluri scazute de cinism in rezolvarea chestionarului.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate