Smaltul slabit poate fi reconstruit mai puternic impotriva degradarii!
Stire medicala
Hiperestezia sau hipersensibilitatea dentinara se manifesta printr-o durere dentara intensa, de scurta durata provocata de contactul cu alimentele fierbinti, reci, dulci sau acre. Aceasta durere poate fi brusca, ascutita si profunda in nervii terminali ai dintilor.
Cauza frecventa a sensibilitatii dintilor este reprezentata de dentina expusa la nivelul radacinilor dintilor. In mod normal, dentina este acoperita si protejata de smalt, de cement (la radacina) si de gingii. Sensibilitatea dentinei se crede ca este data de faptul ca micii tubuli care leaga dentina de nervi sau pulpa servesc ca si conductori de sensibilitate.
Smaltul reprezinta “bariera protectoare” impotriva durerii, iar gingia protejeaza dintii impotriva factorilor externi. Sensibilitatea dintilor apare in momentul indepartarii acestei bariere dure de smalt, sau in urma retractiei gingivale datorate unor cauze locale sau generale cum ar fi: cariile, distrofiile de smalt, abraziunea dintilor, afectiunile parodontale etc.
Noile produse de igiena dentara: pasta de dinti specializata, Blend-a-med Complete 7 Expert Enamel Protection si periuta de dinti Oral-B Expert Anti-Bacterial vin in intampinarea mentinerii unui zambet frumos si sanatos. Este dovedit stiintific ca ingredientele noului Blend-a-med ofera o ingrijire completa a smaltului, atat printr-o curatire temeinica, cat si prin protectia acestuia. Aceasta pasta de dinti specializata contine Fluorisil, care imbunatateste rezistenta smaltului la acizi, precum si procesul de remineralizare, prin favorizarea absorbtiei de minerale (calciu si fosfat) prezente in saliva. Un alt expert in igiena orala este noua periuta Oral-B Expert Anti-Bacterial, cu ioni de argint. Tehnologia sa protectiva ajuta la inhibarea dezvoltarii bacteriilor pe suprafata perilor pana la trei luni.
Articole recomandate
-
Sensibilitatea excesiva a dintilor poate fi prevenita!
-
Sensibilitatea dentara
-
4 lucruri mai putin cunoscute despre sexul oral
-
Colagenul si Sanatatea oaselor: Prevenirea Osteoporozei
-
De ce cursuri si pregatiri ai nevoie pentru a deveni brancardier
-
Cancerul oral
-
Dinti sensibili?
-
Specialistii ne sfatuiesc: cum sa facem fata dintilor sensibili!
-
Sexul oral poate raspandi bolile cu transmitere sexuala (BTS)
-
Pedodontie - Dentitia copiilor
-
Se pot vindeca cariile dentare de la sine?
-
Restaurari ultraconservative
-
Din ce cauze apare haptefobia sau teama de a fi atins?
-
Frumusetea pielii incepe cu tine: Reactiveaza genele tinere si schimba-ti st ...
-
Herpes oral - generalitati
-
Ata dentara. Cum se foloseste?