Smaltul slabit poate fi reconstruit mai puternic impotriva degradarii!

Hiperestezia sau hipersensibilitatea dentinara se manifesta printr-o durere dentara intensa, de scurta durata provocata de contactul cu alimentele fierbinti, reci, dulci sau acre. Aceasta durere poate fi brusca, ascutita si profunda in nervii terminali ai dintilor.

Cauza frecventa a sensibilitatii dintilor este reprezentata de dentina expusa la nivelul radacinilor dintilor. In mod normal, dentina este acoperita si protejata de smalt, de cement (la radacina) si de gingii. Sensibilitatea dentinei se crede ca este data de faptul ca micii tubuli care leaga dentina de nervi sau pulpa servesc ca si conductori de sensibilitate.

Smaltul reprezinta “bariera protectoare” impotriva durerii, iar gingia protejeaza dintii impotriva factorilor externi. Sensibilitatea dintilor apare in momentul indepartarii acestei bariere dure de smalt, sau in urma retractiei gingivale datorate unor cauze locale sau generale cum ar fi: cariile, distrofiile de smalt, abraziunea dintilor, afectiunile parodontale etc.

Noile produse de igiena dentara: pasta de dinti specializata, Blend-a-med Complete 7 Expert Enamel Protection si periuta de dinti Oral-B Expert Anti-Bacterial vin in intampinarea mentinerii unui zambet frumos si sanatos. Este dovedit stiintific ca ingredientele noului Blend-a-med ofera o ingrijire completa a smaltului, atat printr-o curatire temeinica, cat si prin protectia acestuia. Aceasta pasta de dinti specializata contine Fluorisil, care imbunatateste rezistenta smaltului la acizi, precum si procesul de remineralizare, prin favorizarea absorbtiei de minerale (calciu si fosfat) prezente in saliva. Un alt expert in igiena orala este noua periuta Oral-B Expert Anti-Bacterial, cu ioni de argint. Tehnologia sa protectiva ajuta la inhibarea dezvoltarii bacteriilor pe suprafata perilor pana la trei luni.