Clickmed
programare rapida la medic

Unul din cinci romani ufera de incontinenta urinara, potrivit unui sondaj

Publicat la data de: 10 Aprilie 2009

Aproape 20% din populatia Romaniei ufera de incontinenta urinara (pierdere involuntara a urinei), potrivit unui ondaj prezentat, joi, de presedintele Aociatiei Romane de Urologie, prof. dr. Ioanel inecu.

Majoritatea celor care e confrunta cu aceata boala utin ca incontinenta urinara le afecteaza viata de zi cu zi, de cele mai multe ori fiind nevoiti a renunte la erviciu au a e izoleze de familie si prieteni.

"Cand e dicuta depre incontinenta urinara, pacientii au tendinta de a acunde aceta afectiune deorece genereaza un ridicat diconfort fizic si emotional. Organizatia Nationala a Peroanelor cu Handicap din Romania a inaintat un doar Miniterului anatatii, prin care a cerut compenarea produelor aborbante de urina. Aceata ete unica olutie eficienta din punct de vedere al cotului, pacientii putandu-e integra in ocietate, continuand a traiaca cat e poate de normal, repectiv lucrand atfel incat a aiba un venit contant", a declarat presedintele Organizatiei Nationale a Peroanelor cu Handicap din Romania, Francic imon.

Incontinenta urinara poate fi cauzata de arcina si nastere, anomalii congenitale, complicatii ale unei tumori, tratamentul unei tumori, complicatii pot-chirurgicale, neurologice si, frecvent, de imbatranire.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate