Unul din cinci romani ufera de incontinenta urinara, potrivit unui sondaj

Aproape 20% din populatia Romaniei ufera de incontinenta urinara (pierdere involuntara a urinei), potrivit unui ondaj prezentat, joi, de presedintele Aociatiei Romane de Urologie, prof. dr. Ioanel inecu.

Majoritatea celor care e confrunta cu aceata boala utin ca incontinenta urinara le afecteaza viata de zi cu zi, de cele mai multe ori fiind nevoiti a renunte la erviciu au a e izoleze de familie si prieteni.

"Cand e dicuta depre incontinenta urinara, pacientii au tendinta de a acunde aceta afectiune deorece genereaza un ridicat diconfort fizic si emotional. Organizatia Nationala a Peroanelor cu Handicap din Romania a inaintat un doar Miniterului anatatii, prin care a cerut compenarea produelor aborbante de urina. Aceata ete unica olutie eficienta din punct de vedere al cotului, pacientii putandu-e integra in ocietate, continuand a traiaca cat e poate de normal, repectiv lucrand atfel incat a aiba un venit contant", a declarat presedintele Organizatiei Nationale a Peroanelor cu Handicap din Romania, Francic imon.

Incontinenta urinara poate fi cauzata de arcina si nastere, anomalii congenitale, complicatii ale unei tumori, tratamentul unei tumori, complicatii pot-chirurgicale, neurologice si, frecvent, de imbatranire.