Clickmed
programare rapida la medic

Grupa de sange poate prezice problemele de memorie si dementa

Actualizat la data de: 15 Octombrie 2014
Grupa de sange poate prezice problemele de memorie si dementa

Un studiu complex, publicat recent in revista americana Neurology, a evidentiat o legatura suprinzatoare intre grupele de sange si sanatatea cerebrala. Potrivit cercetatorilor, grupa de sange poate prezice problemele de memorie, inclusiv dementa.

Studiul publicat in jurnalul medical al Academiei Americane de Neurologie a fost intreprins pe un esantion format din 30.000 de persoane, care au fost monitorizate pe o perioada de 3.4 ani, cu scopul de a afla daca grupa de sange prezice sau nu tulburarile cognitive de la maturitate.

Cercetarea a evidentiat faptul ca persoanele care au grupa de sange AB (considerata cea mai rara) prezinta cel mai mare risc de a suferi de probleme de memorie sau de dementa, la varsta a treia. La polul opus se afla persoanele care au grupa 0, despre care s-a descoperit ca au cel mai scazut risc de a dezvolta probleme de memorie sau tulburari cognitive la batranete.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate