Consumul de cacao poate preveni atacurile cerebrale la persoanele in varsta
Stire medicala
Antioxidantii din cacao pot reduce riscul de congestii cerebrale la persoanele in varsta, potrivit unui studiu recent, publicat in presa medicala internationala.
Conform revistei de Boli Neuropsihiatrice si Tratament, antioxidantii hidrosolubili care se gasesc in cacaoa naturala pot creste circulatia sanguina in creier. Cercetatorii sugereaza ca imbunatatirile circulatiei pe termen lung ar putea avea efecte asupra comportamentului cognitiv, prevenind astfel afectiuni ale creierului, precum congestiile cerebrale sau dementa.
O cercetare stiintifica facuta de Universitatea Harvard, pe adulti cu varste cuprinse intre 59 si 83 de ani, a aratat ca persoanele care consumau in mod regulat cacao au inregistrat o crestere de opt la suta a circulatiei sangelui, dupa o saptamana, si de zece la suta, dupa doua saptamani.
Oamenii de stiinta cred, ca prin mentinerea unei circulatii crescute inspre creier, s-ar putea incetini declinul cognitiv, care precede congestiile cerebrale. Circulatia incetinita a sangelui in creier poate provoca daune structurale sau dementa.
Articole recomandate
-
Efectele binefacatoare ale consumului de cacao
-
Abilitatea de a sofa la persoanele in varsta
-
Tumori cerebrale la copii
-
Ingrijirea parului dupa tratamentul PRP - ce sa faci si ce sa eviti
-
Medicii urologi actualizeaza modul in care trateaza Infectia urinara – Iat ...
-
Alcoolismul la persoanele in varsta (peste 65 de ani)
-
Cum este afectata fertilitatea, in functie de varsta
-
Atacurile de panica la copii: cum le recunoastem si cum intervenim
-
Care este diferenta dintre alergia si sensibilitatea la ciocolata
-
Atentie la sare! Excesul poate fi fatal
-
Simptomele leziunilor cerebrale
-
Varsta si sarcina
-
Alimentatia si varsta - Dieta la menopauza
-
Papapostolou prezinta tehnologia revolutionara care elimina frica de ace – ...
-
Importanta vaccinarii pentru persoanele in varsta!
-
Consumul nociv de etanol - implicatii si preventie