Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Consumul de cacao poate preveni atacurile cerebrale la persoanele in varsta

Publicat la data de: 20 August 2008

Antioxidantii din cacao pot reduce riscul de congestii cerebrale la persoanele in varsta, potrivit unui studiu recent, publicat in presa medicala internationala.

Conform revistei de Boli Neuropsihiatrice si Tratament, antioxidantii hidrosolubili care se gasesc in cacaoa naturala pot creste circulatia sanguina in creier. Cercetatorii sugereaza ca imbunatatirile circulatiei pe termen lung ar putea avea efecte asupra comportamentului cognitiv, prevenind astfel afectiuni ale creierului, precum congestiile cerebrale sau dementa.

O cercetare stiintifica facuta de Universitatea Harvard, pe adulti cu varste cuprinse intre 59 si 83 de ani, a aratat ca persoanele care consumau in mod regulat cacao au inregistrat o crestere de opt la suta a circulatiei sangelui, dupa o saptamana, si de zece la suta, dupa doua saptamani.

Oamenii de stiinta cred, ca prin mentinerea unei circulatii crescute inspre creier, s-ar putea incetini declinul cognitiv, care precede congestiile cerebrale. Circulatia incetinita a sangelui in creier poate provoca daune structurale sau dementa.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate