Ferment
Compus organic de natura proteica, solubil, care provoaca sau accelereaza o reactie.
Sinonim: enzima.
Citeste si
Arhiva-
7 alimente fermentate care fac minuni pentru organism
Generalitati Alimentele fermentate aduc beneficii importante organismului datorita continutului bogat de bacterii probiotice esentiale pentru echilibrul florei intestinale. Gustul lor intepator se datoreaza procesului de transformare a zaharurilor in compusi...citeste mai mult
-
Iaurtul - un nou aliat impotriva respiratiei urat mirositoare
Generalitati si cauze Respiratia urat mirositoare, sau halena, cum este denumita in termeni medicali, ne afecteaza pe toti, la un moment dat in viata. Cauzele de aparitie ale acesteia sunt foarte diverse, si pot fi pasagere sau cronice. Halena poate sa fie...citeste mai mult
-
Analize biochimice - analiza enzimelor sanguine (fosfataza alcalina, fosfataza acida, aldolaza, transaminazele, colinesteraza, amilaza, LDH, creatin kinaza)
Generalitati Enzimele (fermentii) sunt substante foarte complicate care se gasesc numai in natura vie vegetala si animala, avand un rol important in desfacerea substantelor alimentare brute (grasimi, proteine, zaharuri) in substante mai simple, pe care organismul sa...citeste mai mult
-
Analize biochimice ale sangelui – modificari ale transaminazelor hepatice
Generalitati Enzimele (fermentii) sunt substante foarte complicate care se gasesc numai in natura vie vegetala si animala, avand un rol important in desfacerea substantelor alimentare brute (grasimi, proteine, zaharuri) in substante mai simple pe care organismul sa le...citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter